Depremzede Kadinlar, El Sanatlariyla Depremin Izlerini Silmeye Çalisiyor

Depremin etkiledigi illerden aileleriyle Yozgat’a gelen kadinlar, halk egitim merkezi bünyesinde açilan kurslara katilarak depremin biraktigi izleri silmeye çalisiyor.

Depremzede Kadinlar, El Sanatlariyla Depremin Izlerini Silmeye Çalisiyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’taki depremlerden etkilenen illerden Yozgat’a gelen kadinlar, halk egitim merkezi bünyesinde kendileri için açilan el sanatlari kursunda birbirinden farkli ürünler tasarlayarak afetin etkilerinden uzaklasiyor. Depremin ardindan evleri yikilan ya da hasar gören binlerce depremzede, kamu kurumlarinin koordinasyonu ya da kendi imkanlariyla geldikleri Yozgat’ta, yurt ve misafirhanelerde konuk ediliyor. Her türlü ihtiyaçlari karsilanan afetzedelerin, yaralarinin sarilmasi ve depremin psikolojisinden kurtulmalari amaciyla çesitli etkinlikler hayata geçiriliyor.

Yozgat Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde Sehit Ibrahim Yilmaz Egitim Merkezinde açilan el sanatlari kurslarina katilan 30 kadin kursiyer, bu sayede hem depremin etkisinden uzaklasiyor hem de el becerilerini gelistirme imkani buluyor. Ayrica yurt ve misafirhanelerde kalan depremzedelere psikososyal destekler de verilmeye devam ediyor.

"Depremin etkilerinden uzaklastik"

Malatya’dan gelen Suna Altisuyu, kurslardaki faaliyetlerle depremin etkilerini üzerlerinden attiklarini söyleyerek, “Bölgemizde deprem olunca buraya geldik. Halk egitim merkezinde kurs açildi, buradaki hanimlara çok iyi moral veriliyor. Insanlar bu etkinliklerle mesgul olup üzerlerinden stresi attilar. Biraz daha depremden uzaklastilar. Yasadigimiz deprem çok büyük bir depremdi. Çok büyük acilar yasadik. Kayiplarimiz çok oldu. Bu kurslar hem depremden uzaklasmak adina hem de etkilerini silme adina bizim için çok iyi oldu. Kurstaki kadinlarimizin hepsi gerçekten çok maharetliler. Çok da güzel isler çikardilar. Halk egitimin bu etkinliginden çok memnun kaldik” dedi.



"Günlerimiz çok güzel geçiyor"

Hatay’in Hassa ilçesinden gelen Leyla Izsüren ise, “Valimiz Ziya Polat’in bizi Yozgat’a yönlendirmesiyle buraya geldik. Su anda Diyanet Egitim Merkezinde halk egitim araciligiyla Zeynep Hoca’mizin vesilesiyle buradaki arkadaslarimizla gerek el sanatlari gerekse sohbet ederekten vakit geçiriyoruz. Burada desarj oluyoruz. Bu bize çok rahatlatici oluyor, bir nebze de olsa deprem günlerini hatirlamaktan uzak duruyoruz. Burada günlerimiz çok güzel geçiyor. Bizim için çok iyi oluyor. O günlerden bir nevi de olsa uzaklasiyoruz” seklinde konustu.



"Kursumuza talep çok fazla"

El Sanatlari Usta Ögreticisi Zeynep Senol ise kurslarin 2 aydir devam ettigini belirterek, “Yozgat Halk Egitim Merkezi araciligiyla Sehit Ibrahim Yilmaz Egitim Merkezinde el sanatlari kursumuzu depremzedelere yönelik açtik. Onlarin o günlerini, kötü günlerini unutturmak için beraber el sanatlarindan birer ürün çikardik. Hem hediye hazirladilar hem de olumsuz düsünceleri dagitmak ve o günleri unutturmak için 2 aydir kursumuza devam ediyoruz. Kursumuzda çocuk yelegi yaptik, lif ördük, çanta ördük, filografi yaptik. Yakma çalismalari yaptik. Kursumuza istek çok fazla, talep çok fazla, burada depremzede arkadaslarimizla sosyallesiyoruz. Kursumuz açildigi ilk günlerde depremin daha izlerini unutamamislardi. Insallah buradaki yaptigimiz islerle, o günleri bir nebze de olsa unutturabilmisizdir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA