Hazreti Mevlana Için Karaman'dan Konya'ya Sevgi Ve Baris Yürüyüsü Düzenlendi

Hazreti Mevlana’nin Karaman’dan Konya’ya gelisinin 795. yil dönümü anisina, Karaman’dan Konya’ya 5. Uluslararasi Sevgi ve Baris Yürüyüsü düzenlendi.

Hazreti Mevlana Için Karaman'dan Konya'ya Sevgi Ve Baris Yürüyüsü Düzenlendi
Yürüyüs öncesi Tantuniye Medresesinde düzenlenen törende konusan Hazreti Mevlana’nin 22’inci kusaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Konya’ya her gelislerinde babasinin Karaman’a da kendilerini getirerek, ziyarette bulunduklarini belirtti.

Hazreti Mevlana’nin nerelerden geçerek Konya’ya nasil geldigini hayal kurdugunu aktaran Bayru, "Vakfin Konya Subesini kurdugumuz zaman Karaman’dan Konya’ya gelisini bir yürüyüs halinde program yapalim diye düsündük. Iki il valisi de destek vereceklerini söyledi.

Bu yürüyüsümüze basladik. Iki senedir yapamiyorduk. Bu seneki besinci yürüyüsümüz olacak" dedi.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da törende yaptigi konusmada, Hazreti Mevlana’nin gönül deryasindan süzülen düsünceleri, özünden dile gelen sözleri ve kalbinden kalemine akan eserleri ile bir kandil misali asirlar boyu yolumuzu aydinlattigini söyledi.

Hazreti Mevlana’nin yaklasik 8 asir önce yazdigi, kalplere naksettigi her biri hikmet pinari olan sözlerinin her dem diri kalmasi ancak ve ancak samimiyet, muhabbet ve ilahi ask ile açiklanabilecegini ifade eden Akkoyun, sunlari kaydetti:

"Hazreti Mevlana sehrimiz için essiz bir degerdir, bulunmaz bir kiymettir. Uhuvvet ve muhabbet mayasi ile mayalanan necip milletimiz ve aziz Karaman’imiz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da; insani, dostlugu, merhameti ve erdemi merkezine alan Hazreti Mevlana’nin ögretilerini yasatmaya ve bayraktarligini yapmaya gururla devam edecektir. Zira nefret, zulüm ve tefrika ile günümüzde karanliklar içerisinde bogulan dünyada, Hazreti Mevlana’nin hikmet dolu yasantisini hayatimiza örnek almaya son derece ihtiyacimiz vardir."

Vali Akkoyun ve beraberindeki heyet daha sonra Hazreti Mevlana’nin annesi Mümine Hatun, kardesi Alaaddin Çelebi ile yakinlarina ait sandukalarin bulundugu tarihi Aktekke Camisi’ni ziyaret etti. Kur’an-i Kerim ve okunan duanin ardindan Vali Akkoyun Esin Çelebi Bayru’ya Türk Bayragi verdikten sonra yürüyüs basladi.

Programa, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun’un yani sira Belediye Baskan Yardimcisi Mahmut Güventürk, Il Emniyet Müdürü Ayhan Tas, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Mustafa Çetinkaya, Hazreti Mevlana’nin 22. kusaktan torunu Esin Çelebi Bayru ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA