Yurt Disi Seçmen Kütügüne Kayitli Vatandaslar Sinir Kapilarina Gelmeye Basladi

14 Mayis tarihinde gerçeklestirilecek Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslarin oy kullanabilmeleri için Trakya’daki sinir kapilarinda hazirliklar tamamlandi.

Yurt Disi Seçmen Kütügüne Kayitli Vatandaslar Sinir Kapilarina Gelmeye Basladi
Edirne’deki Pazarkule Sinir Kapisi’nda oy verme islemi için hazirliklar tamamlandi ve sandiklar kuruldu. Modernizasyon çalismalarinda sona gelinen Pazarkule Sinir Kapisi’nda, Türkiye’ye giris yapan seçmenlerin oy kullanacaklari alanlara bilgilendirici yazilar asildi.

27 Nisan Persembe günü itibariyla baslayacak oy verme islemleri öncesi bazi seçmenler sinir kapilarina gelerek yetkililerden bilgi aldi. Almanya’nin Münih kentinden gelen Muzaffer Sert, gümrük kapisinda oy kullanip kullanamayacagi konusunda danismaya geldigini ve 27 Nisan itibariyla oylarini kullanmaya baslayacaklarini ifade etti.



"Burada çok güzel bir sistem var"

Demokratik haklarimizi kullanmak istediklerini söyleyen Sert, "Uzun yillardir Almanya’da yasiyorum. Su an izindeyim. Gümrük kapisinda oy kullanabilir miyim diye bir danismak istedim. 27 Nisan itibariyla oylarimizi kullanmaya baslayacagiz. Yurt disinda da vatandaslik görevimizi yerine getiriyoruz. Ama burada sinir kapisinda oy kullanmak daha kolay. Burada oyumuzu kullanip dönecegiz. Burada çok güzel bir sistem var. Hiç vakit kaybetmeden hemen günlük hayatimiza devam edecegiz" dedi.

Seçimlerin hayirli ugurlu olmasini dileyen Sert, Türkiye Cumhuriyeti’nde yasayan bütün vatandaslara demokratik haklarini kullanip, tercihlerine göre oylarini vermeleri için çagrida bulundu.

Trakya’da yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenler Pazarkule, Kapikule, Ipsala, Hamzabeyli ve Dereköy Gümrük kapilarinda oylarini kullanabilecek.

Sinir kapilarindaki yurt disi seçmen kütügüne kayitli seçmenlerin oy verme islemi 27 Nisan 2023 Persembe saat 08.00’de baslayip, 14 Mayis Pazar günü saat 17.00’de sona erecek.
Kaynak: İHA