Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Halil Ibrahim Sofrasi Degil, Türkiye'nin Paylasim Sofrasi'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, “Istikrar için bu ülkeyi teröre ve terör sevicilerine muhtaç birakmamak için, diyorlar ya hani ‘Halil Ibrahim Sofrasi’ diye, o Halil Ibrahim Sofrasi degil Türkiye’nin paylasim sofrasi” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay Açiklamasi 'Halil Ibrahim Sofrasi Degil, Türkiye'nin Paylasim Sofrasi'
Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Yozgat Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen toplu açilis törenine katildi.

Burada vatandaslara hitap ederek Yozgat’a iliskin yatirimlarin devam edecegi mesajini veren Oktay, 14 Mayis için daha çok çalisilmasi gerektigini dile getirdi.

Oktay, 14 Mayis’a kadar çok çalismasi gerektigini belirterek, “Simdi buradan öyle bir seslenelim ki; yedili masa da, yedili masa da, yedili düvel de, yedi düvel de duysun. 14 Mayis’ta Türkiye Yüzyili’nin insasi için Bismillah diyor muyuz? Yozgat Bozok yaylasinin yigit evlatlarina da bu yakisir” dedi.



“Mankurtlarla bogusarak 21 yilda nice icraatlar yaptik”

“Bu ülke ve millet için yapilan fedakarliklari görüp de yüregi sizlamayana, gözü dolmayana, Sürmeli’deki bu derdi anlamayana biz de asina degiliz ve olmayacagiz” diyen Oktay, bir kez daha Yozgat’in destegine ihtiyaçlari oldugunu dile getirerek, söyle devam etti:

“Bugüne kadar ülkeye, millete hangi hizmeti getirmeye, hangi hizmeti kazandirmaya çalistiysak hepsinde de karsimizda bir ‘iztemezük’ korosu çikti. Yillar boyunca kendi güvenlik ve refahlari için herkesle birlikte bizim de vaktimizi ve enerjimizi heba ederken, içeride onlarin degirmenlerine de su tasiyanlar vardi. Bunlar bize de çelme takmaya çalisti. Ülkemizin 81 vilayetinin egitimden sagliga, ulasimdan enerjiye, sanayiden spora her alanda gelismesini, kalkinmasini saglarken önümüze hep engel çikardilar. Vesayetinden terör örgütüne, darbecisinden ekonomik tetikçisine, iste bu mankurtlarla bogusarak 21 yilda nice icraatlar yaptik."

Cumhurbaskani Erdogan’in ve AK Parti’nin 21 yildir yaptigi icraatlara isaret eden Oktay, "Hepsini saymaya kalksak, hepsini göstermeye kalksak yaptiginiz hizmetlerin günlerce, saatlerce bitmeyecek eser ve hizmetleri biz sadece bes seçim dönemine sigdirdik. 80 yilda yapilamayani yirmi yilda yaptik. Türkiye Yüzyili’ni bu altyapinin üzerine, simdi asil hayalimizi gerçeklestirmek istiyoruz. Ülkemizi, dünyanin ilk on ekonomisi arasina çikarmanin pesindeyiz. Siyasi, sosyal, askeri, diplomatik gücüyle ülkemizi dünyanin önde gelen devletlerinden biri yapmanin pesindeyiz” diye konustu.



“Kiliçdaroglu’nun vadettigi üç K, yani kaos, kriz, kakofoni”

Oktay, muhalefete yüklenerek, “Peki biz bunu yaparken karsimizdakiler neyin pesinde? Durduklari yedili masa koalisyonuyla eski Türkiye’nin kavgasini, dövüsünü, krizini geri getirmenin pesindeler. Üstelik bunun için Kandil’deki terör baronlarindan Pensilvanya’daki ayinlere, Londra’daki tefecilerden, Brüksel’deki LGBT’cilere, escinsellere kadar herkese göz kirpiyorlar. Kendi aralarinda da ne yapiyorlar? Körebe oynuyorlar. Yani birinin söyledigini, vadettigini öbürü duymazdan, görmezden geliyor. Masada birbirlerinin gözünü oymaya kalkanlar is ve is, ülke ve millet düsmanlarina gelince bu kadar bonkör davraniyorlar. Onlarin adeti ne biliyor musunuz? Onlarin vadettigi yedili masanin, Kiliçdaroglu’nun vadettigi üç k. Yani; kaos, kriz, kakofoni” dedi.

Millet Ittifaki’nin çoklu cumhurbaskani yardimcisi modelini elestiren Oktay, “Yedi tane, sekiz tane cumhurbaskani yardimcisiyla ülke yöneteceklermis. Yani yüzde elli oy alanda, yüzde yarim oy alanda ayni söz hakkina sahip olacak. Peki ne yapacak? Evet demedigi sürece Cumhurbaskani bir karar veremeyecek. Yani sizin verdiginiz oylara, sizin verdiginiz yetkiye ipotek koyacaklar, vesayet koyacaklar” açiklamasini yapti.

“Bakkala ekmek almaya göndermeyeceginiz birine Türkiye’yi emanet eder misiniz”

“Peki bu üç K’nin üzerine ne vaat ediyorlar? Iki K. Iki K ne, Kemal Kiliçdaroglu. Bunun adi katmerli kaos. Yozgat buna müsaade eder mi? Türkiye buna müsaade eder mi?” diyen Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, Millet Ittifaki’ni olusturan partilere gönül veren kisilere seslenerek, sunlari kaydetti:

“Kendinizin ve evladinizin gelecegini bu yedili masanin kavgasina emanet etmeyin. Ülkenizin güvenligini, huzurunu, akibetini kendi deyimleriyle bu kumar masasina emanet eder misiniz? Hanim kardeslerim, bakkala ekmek almaya bile göndermeyeceginiz birine Türkiye’yi emanet eder misiniz? Beylere sesleniyorum; dükkaninizi, atölyenizi, tezgahinizi bes dakika ona bile birakamayacagini biline, ülkeyi emanet eder misiniz? Gençler, dersinize yardim etse verdigi bilgilerin dogruluguna süpheyle bakacaginiz birisine kendi geleceginizi teslim eder misiniz? Çiftçi kardesim, onun önüne üç koyun katsak aksama hepsini de kaybedip gelecegini bildiginiz birine ülkemizin gelecegini teslim edebilir misiniz? Isveren kardesim, kendi müessesenizde vasifsiz eleman olarak dahi çalistirmayacaginiz birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misiniz? Emekli kardesim, oturdugun apartmani yönetecek olarak seçmedigin, seçmeyecegi birine ülkenin gelecegini emanet edebilir misin?”

“ 14 Mayis’ta tercihimizi dogrudan yana yapmaliyiz”

CHP’li büyüksehir beledilerinin verdigi sözleri tutmadigini söyleyen Oktay, "Ne sözlerini tuttular ne de tutmadiklari sözün hesabini millete verdiler. Iste bunun için 14 Mayis’ta tercihimizi dogrudan yana yapmaliyiz. Ama biz ne söz verdiysek yaptik. Siz bunlari simdi birakin herhangi bir eser vermeyi, hizmet getirmeyi, yapilan islere hayirli olsun dediklerini duydunuz mu? Köprü yapariz, millet köprü mü yiyecek derler. Havalimani yapariz, buraya uçak inmez derler. Baraj yapariz, çevreye zarar verir derler. Maden, petrol buluruz, dogal gaz çikartiriz, hepsine muhakkak bir top takarlar. Dünyanin ilk SIHA uçak gemisini yapariz, maket derler. Organize sanayi kurariz, inanmazlar gidip sayim yapmaya kalkarlar. Velhasil Allah razi olsun dememek için her yolu denerler. Zaten Allah razi olsun nasil denir onu da bilmezler. Hiç önemli degil, bize milletimizin duasi yeter. Bize Yozgatlinin duasi yeter. Yozgat’tan bu sefer tüm Türkiye’ye örnek olacak rekorun ve rekora bir destek bekliyoruz” dedi.

Oktay, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Halil Ibrahim Sofrasi’ söylemine yönelik, “Istikrar için bu ülkeyi teröre ve terör sevicilerine muhtaç birakmamak için, diyorlar ya hani ‘Halil Ibrahim Sofrasi’ diye, o Halil Ibrahim Sofrasi degil, Türkiye’nin paylasim sofrasi. Onlara bunu birakmamak için hep birlikte yürümeye var miyiz? Cumhurbaskanimiza ‘durmak yok, yola devam’ demeye var miyiz. 14 Mayis’ta balkon konusmasi yaptirmaya var miyiz?” ifadelerini kullandi.

Törene, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in yani sira Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, BBP Genel Baskani Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan da katildi.

Kaynak: İHA