Ardahanli Çiftçilere Kavilca Bugdayi Tohumu Ve Tohumluk Patates Dagitildi

Ardahan Valiligi ve Tarim ve Orman Bakanliginca kentteki tarimi gelistirmek amaciyla uygulanan "patates tohumu" ile "Ardahan Ili Ata Tohumu Kavilca Üretiminin Yayginlastirilmasi" projeleri çerçevesinde 100 ton kavilca tohumu ile 72 ton patates tohumu dagitimi yapildi.

Ardahanli Çiftçilere Kavilca Bugdayi Tohumu Ve Tohumluk Patates Dagitildi
Kafkas Arisi Üretim Egitim Gen Merkezi Müdürlügünde düzenlenen programda konusan Ardahan Tarim ve Orman Il Müdürü Fatih Cineviz, "Bu proje ile patates ürününün ilimizde yayginlastirilmasini amaçliyoruz. 72 ton patates tohumunu bugün üreticimize veriyoruz. Gayemiz aslinda Ardahan’da geçmis yillardaki gibi yine bu ürünün yayginlasmasini saglamak. Zamanla azalan ve kaybolmaya yüz tutan bu ürünümüzün tekrar eskisi gibi olmasi çabasindayiz. Üretimin ardindan 800 tona yakin bir hasadin beklentisi içindeyiz. Ardahan’in özellikle bazi ürünlerde kendi kendine yetmesini amaçlaniyoruz. Daha sonra çevre illere ve bölgesine isik tutmasini amaçliyoruz" dedi.

Cineviz, lansmani gerçeklestirilen diger bir proje olan "Ardahan Ili Ata Tohumu Kavilca Üretiminin Yayginlastirilmasi" projesi dahilinde 199 üreticiye 100 ton Kavilca bugdayi hibe edeceklerini söyledi.

Cineviz, "Amacimiz, ata tohumu kavilcinin koruma altina alinarak bos arazilerin tarimsal üretime kazandirilmasidir" diye konustu.

Programa; Vali Yardimcisi Semih Cembekli, Tarim ve Orman Il Müdürü Fatih Cineviz, KAGEM Müdürü Sinan Aydin, Ziraat Odasi Baskani Latifsah Sural ve üreticiler katildi.

Kaynak: İHA