Valilik Koltuguna Oturdu, 'Depremde Zarar Gören Yerlere Yesil Alan Yapilmasi' Talimati Verdi

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla makamini temsili olarak Ruhi Özden Yüksel Özden Kardesler Ilkokulu 4. sinif ögrencisi Toprak Kaygisiz’a devretti. Minik valinin ilk talimati yesil alan yapilmasi oldu.

Valilik Koltuguna Oturdu, 'Depremde Zarar Gören Yerlere Yesil Alan Yapilmasi' Talimati Verdi
Temsili olarak valilik görevini üstlenen Kaygisiz, "Öncelikle Sayin Valim Erdinç Yilmaz’a beni makaminda agirlayip bu güzel firsati verdigi için tesekkür ederim. Bu koltukta oturmaktan büyük onur duyuyorum çünkü ben burada sadece kendi adima degil gelecegin temsilcisi tüm çocuklar adina bulunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, ülkemiz ve dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramidir. Yüce Meclisimizin kuruldugu bugünü bizlere armagan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygi ve rahmetle aniyorum. Egitim bir milletin gelecegidir. Yasadigimiz deprem felaketi sonrasinda egitime devam edemeyen çocuklarimizin bir an önce egitimlerine geri dönmesini hedefliyorum. Depremden zarar gören alanlara yesil alanlar yapilmasi, deprem güvenlikli binalarin artirilmasi konusunda çalismalarimiz devam edecektir. Osmaniye’miz gibi dogal güzellikleri korunmus bir sehirde yasamaktan mutluyum. Düldül Dagi, Karaçay Selalesi, yaylalarimiz gibi dogal güzelliklerimizin ülke çapinda tanitilip ilimizin disariya açilmasi konusunda daha çok çalisma yapilmasinin gerekli olduguna inaniyorum. Tüm çocuklar adina ülkemiz için var gücümüzle çalisacagimiza söz veriyorum" diye konustu.

Kaygisiz konusmasinin ardindan Belediye Baskani Kadir Kara’yi arayarak, yesil alanlarin artirilmasi konusunda talimat verdi.

Ziyaret sonunda Vali Yilmaz, tüm çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutlayarak, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla bugün Valilik makamini Toprak Kaygisiz evladimiza devrettik. Kendisiyle tanismaktan mutluluk duydum. Bu vesile ile sevgili çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutluyor; saglikli, basarili ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum" dedi.

Vali Yilmaz, 4. sinif ögrencisi Toprak Kaygisiz’a hediyeler verdi.
Kaynak: İHA