Beykoz Belediye Baskani Aydin Açiklamasi 'Yaralar 1 Yil Içerisinde Sarilacak'

Depremin vurdugu Hatay Kirikhan’da ilk günden itibaren yaralarin sarilmasi için yogun mesai harcayan Istanbul Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, çadir kentlerde kalan aileleri ziyaret edip bayram hediyesi verdi. Deprem bölgesine gelisi biraz uzattiginda kendinin suçlu gibi hissettigini belirten Baskan Aydin, "Böyle bir psikoloji içerisindeyim. Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi yaralar 1 yil içerisinde sarilacak, önümüzdeki bayram sartlarin çok daha iyi oldugunu görmek mümkün olacak diye inaniyorum" dedi.

Beykoz Belediye Baskani Aydin Açiklamasi 'Yaralar 1 Yil Içerisinde Sarilacak'
Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras depremlerinden en çok zarar gören illerin basinda gelen Hatay’da devlet millet isbirligi ile yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede Ramazan Bayraminda da yalniz birakilmayan aileler de ziyarette edilerek acilari hafifletilmeye çalisiliyor. Afeti ilk gününden itibaren bölgede çalisma yapan Beykoz Belediyesinin Belediye Baskani Murat Aydin’da, personelleriyle birlikte Kirikhan ilçesinde çadir kentlerde kalan aileleri tek tek ziyaret etti. Onlarla sohbet eden ve yakindan ilgilenen Aydin, hediyeler vererek basta çocuklar olmak üzere ailelerin yüzlerinde tebessüm olusturdu.

"Depremin ilk gününden itibaren buradayiz"

Depremin ilk gününde itibaren bölgede olduklarini hatirlatan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, "Beykoz halki olarak depremin ilk günü saat 16.00’dan itibaren buradayiz. Gönlümüz buruda. Kurumumuzun imkanlari ile buradayiz. Benim 4’üncü defa bölgeye gelisim. Bayrami da Kirikhan’da geçiriyoruz. Buradaki depremzede kardeslerimizle, evlatlarimizla birlikteyiz. Bayramlasmamizi yaptik. Simdi yine çadirlari dolasiyoruz, çocuklarimizi, kardeslerimizi ziyaret ediyoruz. Depremin acilarinin sarilmasi adina Beykoz olarak burada olalim, deprem bölgesinde olalim istedik. Inanin ben, ’Buraya gelisi biraz uzattigimda kendimi suçlu gibi hissediyorum. Böyle bir psikoloji içerisindeyim. Çünkü bizim ülkemizin yaklasik 500 kilometrelik alan büyük bir felaket yasadi. Adeta vücudumuzun bir organi hasar gördü. O aciyi hep yüregimizde hissediyoruz. O aciyi dindirmek adina sürekli buralara geliyoruz" diye konustu.



"Yaralar 1 yil içerisinde sarilacak"

Ilk güne göre bugün ki sartlarin daha iyi oldugunu aktaran Aydin," Önümüzdeki günler de daha da iyi olacagina inaniyoruz. Mesai arkadaslarima çok çok tesekkür ediyorum. Sag olsunlar gönüllü olarak geliyorlar. Yaklasik 2,5 aydir buradalar. Yasami kolaylastirmak için adimlar atiyorlar. Beykozlu hemsehrilerimize tesekkür ediyorum. Onlarin gönlü burada. Imkanlari ile destekleri ile buradalar. Biz onlarin yardimlarini organize ediyoruz. Onlarin muhabbetlerini, sevgilerini buraya aktarmis oluyoruz. Temennimiz duamiz, arzumuz Sayin Cumhurbaskanimizin ifade ettigi gibi yaralar 1 yil içerisinde sarilacak. Önümüzdeki bayram sartlarin çok daha iyi oldugunu görmek mümkün olacak diye inaniyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA