Üniversiteli Gençten Buruk Bayram Sevinci Yasayan Depremzedelere Destek

6 Subat tarihinde meydana gelen depremler sonrasi Edirne’ye gelen depremzede ailelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasinda gönüllü olarak görev alan bir üniversite ögrencisi, hayirseverlerden topladigi yardimlarla çocuklara bayram hediyesi aldi.

Üniversiteli Gençten Buruk Bayram Sevinci Yasayan Depremzedelere Destek
Ramazan Bayrami öncesi Edirne’de bulunan depremzede çocuklar için hayirseverlerle irtibata geçerek kiyafet, ayakkabi ve oyuncak gibi bayram hediyeleri alan Trakya Üniversitesi Mimarlik Fakültesi son sinif ögrencisi Aleyna Yurdakul, aileleri ziyaret ederek hem bayramlarini kutladi hem de çocuklara hediyelerini teslim etti.

Depremzede vatandaslarla aile bagi kuran Yurdakul, topladigi hediyeleri yaklasik 50 çocuga teslim etti.

“Edirne halki bizi bagrina basti”

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinden gelen depremzede Esen Korkmaz, Ramazan Bayrami’nin en zor bayramlardan birisi olacagini söyledi.

Edirne halkinin depremzedeleri bagrina bastigini söyleyen Korkmaz, Bu süreçte destegini esirgemeyen herkese çok tesekkür etti.

"Bizi ögrenci evinde misafir etti"

Hatay Antakya’dan Edirne’ye gelen depremzede Özlem Olgar, Aleyna Yurdakul’un ögrenci evinin kapilarini kendilerine açtigini ve 10 gün misafir ettigini hatirlatarak, “Burada hala iyi insanlarin oldugunu bilmek bizleri çok mutlu ediyor. Bugüne kadar müthis yürekli insanlar tanidim. Bu yüzden bizim normal hayata dönme sürecimizde bunun çok etkisi oldu” dedi.

Aci olay yasandiginda Istanbul’da oldugunu ve sosyal medyanin gücünü kullanarak birçok insana yardim ulastirdiklarini söyleyen Yurdakul, "Deprem bölgesindeki insanlarin halini görüp bir seyler yapmak, yardim etmek istiyorduk. Televizyon basinda oturup izledigimizde neler yapabiliriz ve ne gönderebiliriz diye düsünüyorduk. Erzaklar toplandi ve gönderilmeye baslandi. Ben bu kaos ortaminda 5. gün Edirne’ye geldim. Üniversitemiz bir kriz masasi olusturmustu, orayla irtibat kurduk. Üniversitemiz adres teyit edip bana ulastiriyordu. Ben de sosyal medyadan buldugum hayirseverlerle, maddi durumu iyi olan insanlarla yardim ulastirmaya basladim" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA