Selimiye'de Ramazan'in Son Teravih Namazi Kilindi

Edirneliler Ramazan’in son teravih namazini kilmak için basta Selimiye ve Eski Camii olmak üzere sehirdeki camileri doldurdu.

Selimiye'de Ramazan'in Son Teravih Namazi Kilindi
Edirne’de vatandaslar, Ramazan ayinin son teravih namazini kilmak için camilere akin etti. Restorasyon çalismalari süren Mimar Sinan’in saheseri Selimiye Camii’nin ibadete açik olan bölümünde dini görevlerini yerine getirmek için akin eden vatandaslar, ramazanin son teravih namazinda saf tuttu. Vatandaslar, bu yilin son teravih namazini eda etmenin huzurunu yasayarak ellerini semaya açip dualar etti.

Son teravih namazini kilan vatandaslar, cami müezzinlerince seslendirilen Ilahiler esliginde 11 ayin sultani Ramazan’a elveda etti.

"Çok duygulandik ve agladik"

Mübarek Ramazan ayinin son teravih namazini kilmak için Selimiye Camisi’ne gelen vatandaslardan Ayse Eger, “Selimiye’de namaz kilmak o kadar farkli ve güzel bir duygu ki kelimelerle anlatamam, çok duygulandik ve agladik. Özelikle ben bu gece burada teravih namazimi sonlandirmak istiyorum. Buranin atmosferi o kadar güzel ki mutlulugumu anlatmam mümkün degil” dedi.



“Selimiye’de namaz kilmak çok güzel bir duygu”

Edirne’de üniversite ögrencisi olarak ögrenim gören Agit Ersen, Selimiye’nin restorasyonda olmasina ragmen son teravih namazini kildigini ifade ederek, “Burada namazimizi kilmak bize bugün nasip oldu. Bir dahaki teravih namazinda tekrardan bulusmak üzere insallah. Mimar Sinan’in ustalik eserim dedigi Selimiye’de namaz kilmak çok güzel bir duygu. Namaza son 10 dakika kalmasina ragmen kostura kostura yetistim” seklinde konustu.



"Koca Mimar Sinan’in son eseri Selimiye’de namaz kilmak çok güzel"

Selimiye Camisi’nin emekli müezzini Yusuf Karabiyik, 56 yil boyunca sürekli camide oldugunu belirterek, “Buradaki kilinan teravihler bir baskadir. Çünkü bu mübarek cami Koca Mimar Sinan’in son eseri sahane bir olay oldugundan dolayi çok güzel. Ayrica bu caminin manevi bir özelligi vardir ki mübarek Peygamber Efendimizin isareti ile Edirne’ye yapilmistir. Ramazan gecesinin son teravihinde bütün alemi Islam’a yüce Mevla’dan iki Cihan saadeti dilerim. Nice nesiller kiyamete kadar Ramazanlarda Selimiye’de ibadet etsinler insallah” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA