Isparta Belediye Baskani Basdegirmen Açiklamasi 'Yeni Otogar Insaatimizi Agustos Ayinda Bitirmeyi Hedefliyoruz'

Isparta Belediyesi’nin Çünür Mahallesi’nde insa edilen yeni otogar projesini tamamlama çalismalari tüm hiziyla sürerken, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, çalismalari yerinde inceledi, teknik ekipten çalismalara iliskin bilgi aldi.

Isparta Belediye Baskani Basdegirmen Açiklamasi 'Yeni Otogar Insaatimizi Agustos Ayinda Bitirmeyi Hedefliyoruz'
Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, yerel seçimlerden önce verdigi sözleri yerine getiriyor, sehre yeni yatirimlar kazandiriyor. Baskan Basdegirmen’in seçim döneminde söz verdigi konulardan biri de önceki dönemden yarim kalan projeleri tamamlamakti. Bunlardan biri de Çünür Mahallesi’nde insa edilen yeni otogar projesi. Önceki dönemde yapimina baslanan ancak sahip oldugu uzay çati sisteminin kaplamasinin zor olmasi, kaplansa dahi kullanisli olmamasi dolayisiyla projede degisiklige gidildi. Yeni projenin uygulamasinda ilk olarak çelik konstrüksiyon uzay çati sistemi sökülürken yerine düz çati sistemi üzerine sandviç panel uygulandi. Bu çalismanin ardindan yeni otogar alaninin geri kalan insaatinin tamamlanmasi için gerçeklestirilen ihaleyi alan yüklenici firmanin çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.

Bugüne kadar yapilan çalismalarda yeni otogarin dis cephe kaplamalari yüzde 80 oraninda tamamlanirken, otobüs peron alanlari olusturuldu. Suanda peronlar bölgesinde beton dökümü devam ederken, mekanik ve elektrik imalat çalismalari da sürüyor. Firma yazihaneler bölgesinde de bölümlerin merdivenleri takildi.

"Agustos ayinda bitirmeyi hedefliyoruz"

Çalismalarla ve yeni otogarin son durumuyla ilgili bilgi veren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, otogar insaatinin yapilan program dahilinde devam ettigini söyledi.

Otogarda insaat sürecinin geçen aralik ayinda basladigini kaydeden Baskan Basdegirmen, bugüne kadar yapilmasi gereken program dahilinde islerin yerine getirilmesinden dolayi yüklenici firmaya tesekkür etti. Baskan Basdegirmen, “Gidisata göre bizim is takibinde olan kontrolör arkadaslarimizla da istisare ettigimizde programimizdan daha önce buranin tamamlanarak teslim edilecegi görüsündeler. Müteahhit arkadasimiz ve ekibimiz de zamanindan önce burayi teslim edeceklerini söylüyorlar. Temmuz ayinin sonu, agustos ayinin içerisinde yeni otogar insaatini bitirmeyi hedefliyoruz. Bir aksama olursa agustos ayinin sonunda isleri bitirip bize teslim edilecegi taahhüdünde bulunuyorlar. Insallah bir aksilik olmaz. Sadece içerisini bitirmek degil, dis cephe, yollarin yapilmasi da Ramazan Bayrami’ndan sonra baslayacak. Daha sonra da çevre düzenleme islerine baslayacagiz. Kaliteli ve güzel malzemeler kullanildigini gördüm, bundan da memnunum” dedi.

Yeni otogarin çatisina 1.2 Megavatlik Günes Enerjisi Santrali kurulacagini ifade eden Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, trafo çalismalarinin devam ettigini, bu konuda çagri mektuplarina yanit beklediklerini söyledi.

Baskan Basdegirmen, “Çatimiza 1.2 MW’lik GES kuracagiz. Buradan da belediyemizin istifade etmesini saglayacagiz. Amacimiz burayi en kisa zamanda bitirmektir, bu konuda takipteyiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA