Asirlik Çayin Deprem Sonrasi Yer Altina Girmesi Böyle Görüntülendi

Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda Hatay’in Akbez ilçesinde bulunan Akbez Çayi’nin yer altina akmaya basladigini gören vatandaslar saskinliklarini gizleyemiyor.

Asirlik Çayin Deprem Sonrasi Yer Altina Girmesi Böyle Görüntülendi
Hatay’in Akbez ilçesinde depremler sonrasinda Akbez Çayi’nda yasanan degisiklik görenleri hayrete düsürdü. Kendi yataginda devam eden suyun bir anda yer altina inmesine bölgede yasayan vatandaslar bir anlam veremezken, olaya belediye ekipleri el atti. Akarsu yataginin fay hattina döküldügünü tahmin eden yetkililer, is makinalari ile yeniden suyu farkli bir yataga yönlendirdi. Bu sayede çayin suyu farkli bir su yatagina karisarak, yeryüzünde akisina devam etti. Uzun bir süre yerin altina akan suyun nereye gittigi ise merak konusu oldu.

“Çikan su bulanik olarak çikmis”

Köy sakinlerinden Celal Ari, “Yillardir akan bir su. Yagisin ve mevsimin durumuna göre akiyor. Akarsuyun kesildigini söylediler. Arkadaslar gidip bakmis, suyun battigini, ilerden çiktigini belirttiler. Çikan su ise bulanik olarak çikmis” dedi.



“Böyle bir hadiseyle karsilasmadim”

Muzaffer Özer adli vatandas ise 70 yasinda oldugunu ve bu yasina kadar böyle bir durumla karsilasmadigini ifade ederek, “Ben bu yasima kadar böyle bir sey görmedim. Depremden dolayi böyle olabilir. Dün de yürüyerek gideyim dedim, damla su olmadigini gördüm. Bir arkadas geldi, suyun yer altina kaçtigini söyledi.

Benim çocuklugum burada geçti. Böyle bir hadiseyle karsilasmadim” dedi.

Kaynak: İHA