Rus Turistlerin Türkiye'deki Yeni Rotasi Açiklamasi Termal Turizmi

Türkiye’de uzun yillardir deniz, kum ve günesin tadini çikaran Rus turistlerin son yillardaki yeni rotasi termal turizmi oldu. Özellikle Yalova’nin kaplicalariyla ünlü Termal ilçesini tercih eden Rus turistlerin sayisinda bu yil, Avrupa’nin Rusya’ya kapilarini kapamasi nedeniyle rekor artis bekleniyor.

Rus Turistlerin Türkiye'deki Yeni Rotasi Açiklamasi Termal Turizmi
Roma, Bizans, Osmanli ve cumhuriyet dönemlerinin sifa merkezi olan termal kaplicalarina yerli ve yabanci turistlerin ilgisi her geçen gün artiyor. Özellikle Ortadogu’dan Arap turistlerin tercih ettigi kaplicalar, son yillarda Rus ve Avrupali turistlerin de radarina girdi. Savas sonrasi Avrupa’nin kapilarini kapadigi Rus turistlerin Türkiye’deki sayisinda da son dönemde büyük artis yasandi. Türkiye’ye gelen turistlere deniz turizminin yani sira farkli alternatifler sunmak isteyen Rus acenteleri ise kaplica ve doga turizmi ile ön plana çikan Yalova’yi tanitiyor.

"Misafir sayimiz yüksek ama daha da yüksek olmasini bekliyoruz"

Bu çerçevede kaplicalara gelen yaklasik 30 Rus acente sahibi incelemelerde bulundu. Yalova Termal Kaplicalari Isletmesi Müdür Yardimcisi Ümit Gürbüzoglu, Rusya’nin en büyük tur operatörlerinden Istantour acentelerinin sahiplerini agirladiklarini ve kaplicalari tanittiklarini söyledi.

Gürbüzoglu, Yalova Termal Kaplicalari olarak turizme büyük katki sagladiklarini belirterek, "Birçok misafirimiz yaz-kis geliyorlar. Hem konakliyor hem de günübirlik olarak Istanbul üzerinden tur sirketlerimizle gelip bu güzellikleri deneyimliyorlar. Gelen misafir sayimiz yüksek ama daha da yüksek olmasini bekliyoruz" ifadesini kullandi.

Rus vatandaslari Türkiye’yi daha çok tercih ediyorlar

Intourist acente yetkilisi Natalia Alexeeva ise Rusya’nin en köklü tur operatörü olduklarini ifade etti.

Kaplicalara gelen grubun amacinin Istanbul ve Yalova turlarinin turistlere daha fazla satilmasi için oldugunu belirterek, "Acentelerin önce buraya gelmesi, tanimasi, neyi sattiklarini görmeleri için buraya geldik. Avrupa Rusya’ya kapali oldugundan dolayi tabii ki Rus vatandaslari Türkiye’yi daha çok tercih ediyorlar. Bunu daha da gelistirmek için Istanbul’un yaninda böyle bir güzellik varken buraya gelmeleri önemli. Herkes ilk öncelikle deniz, kum ve günes tatilini seçiyorlar paket olarak fakat insanlar farkli seyleri de denemek istiyorlar. Bunun için de tarihi yerler vardir. Tarihe dokunmak istiyorlar. Ayrica gastronomi olarak da Türkiye’yi yakin görüyorlar" dedi.

Kaynak: İHA