Baskan Tutuk, 'Yalova'nin Yüzde 35'Inin Dönüsmesi Gerekiyor'

Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, kentsel dönüsümle ilgili yaptigi açiklamada, "Yalova’nin yüzde 35’nin de dönüsmesi gerekiyor. Dönüsüm konusunda merkezde sorun var" dedi.

Baskan Tutuk, 'Yalova'nin Yüzde 35'Inin Dönüsmesi Gerekiyor'
Tutuk, Saban Temügü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde basin mensuplari ile iftar yemeginde bir araya geldi. Iftar sonrasi konusma yapan Tutuk, belediye hizmet binasinin yikilip yerine yenisinin yapilacagini belirtti.

Önümüzdeki yaz döneminde binanin yikiminin yapilacagini anlatan Tutuk, “Altinda 1 veya 2 katli otopark, üzerinde de belediye binasi ve bir kültür merkezi tarzinda bir yapi ile Yalova’ya bir mühür niteliginde çok amaçli bir belediye binasi yapacagiz. Otoparki yapabilirsek merkezdeki otopark sorununu da büyük ölçüde çözmüs olacagiz. Binamizin yüzü kuzeye bakacak. Bahane Kafe’yi de oldugu yerden kaldiracagiz. Önündeki park ile de sosyal tesis, kültür merkezi bir yer olacak” dedi.

“Yalova’nin yüzde 65’i dönüsmüs”

Yalova’nin 1999 depreminden sonra yüzde 65’inin dönüstügünü söyleyen Tutuk, söyle konustu:

“Yalova’nin yüzde 35’nin de dönüsmesi gerekiyor. Dönüsüm konusunda merkezde sorun var. Depremden 23 yil sonra ilk defa biz, 6 katli binalari yikinca tekrar ayni kati verdik. Bununla ilgili çok basvuru var. Biz, eski yapilari dönüstürmek istiyoruz. Keske bu adim 23 yil önce atilsaydi. Basvurularda Kahramanmaras merkezli depremler de etkili oldugunu düsünüyoruz. Derhal binalarimizin dönüstürülmesi gerekiyor. Bana diyorlar ki, 1975’te binamiz yapildi, depreme dayanikli mi? Tabii ki de degil. 1999 öncesi yapilmis yapilar depreme dayanikli degil. Bunlar hizlica dönüssün. Ikinci Kentsel Dönüsüm hamlesi de Baglarbasi Mahallesi’nde 100 dönüm arazi üzerinde. Bayramdan sonra müteahhit santiyesini kuruyor. 60 haneyi kapsayacak 60 konteynir kentimizi kurduk. Kentsel Dönüsüm Eski Bursa Caddesi’nde ilk etapta 10 blok seklinde baslayacak. Su yanlis anlasilmayi da söylemek istiyorum. Biz Yalova’da kat artisina izin vermedik. Bina 6 kat ise 6 kat yapmasina, 5 ise 5, 4 ise 4 kat yapmasina izin verdik. Hatay’a gitseydiniz bu karari daha önce verirdiniz."

“Kar Sokak’ta sorun çözülecek”

Bayraktepe Mahallesi Kar Sokak’ta yasanan zemin kaymasini çözmek üzere olduklarini belirten Tutuk, “Yalova Valiligi ile yaptigimiz ciddi çalisma sonucu çözmek üzereyiz. Ilk etapta yeralti suyunu drenaj ile toplamaya basladik. Orada yasanan problem 1-2 ay içinde çözülmüs olacak. Oradaki binalar da çok eski binalar. Orada yasayan vatandaslarimizin magdur olmamasi için elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Programa Baskan Yardimcisi Ahmet Sariduman ve belediye basin personeli de katildi.

Kaynak: İHA