Minik Ögrenciler Kumbaralarindaki Paralari Depremzedelere Gönderdi

Hatay’da minik ögrenciler kumbaralarinda biriktirdikleri paralari depremzedeler için AFAD’in hesabina yatirdi.

Minik Ögrenciler Kumbaralarindaki Paralari Depremzedelere Gönderdi
Erzin ilçesinde anasinifi ögrencileri örnek bir davranis gösterdi. Minik ögrenciler, enkaz altinda kalarak hayatini kaybeden arkadaslari Yunus Emre için kumbaralarinda para biriktirdi. Ögrenciler daha sonra kumbaralarinda biriktirdikleri paralari getirerek, ögretmenleri Fidan Eser ile birlikte bankaya gidip arkadaslari adina depremzedeler için AFAD’in hesabina yatirdi.

Ögrencilerden Ümmü Gülsüm Yalinkiliç, “Antakya’da ailesiyle enkaz altinda kalan arkadasimiz Yunus Emre için, Ramazan boyunca kumbaramizda para biriktirdik onun adina AFAD’a yatiracagiz” dedi.

Baslamis Camii Imami Mehmet Yalinkiliç da ögrencilerin depremde ailesiyle birlikte hayatini kaybeden arkadaslari Yunus Emre Kurt adina, depremde zarar gören vatandaslar için kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarini AFAD’in hesabina yatirmaya geldiklerini kaydetti.

Yalinkiliç, “Miniklerimiz çok heyecanlilar. Buraya gelmeden önce hayatini kaybeden arkadaslari Yunus Emre Kurt’un mezarini ziyaret ettiler. Orada arkadaslarinin mezarini çiçeklerle donatip okuyabildikleri dualari okudular” diye konustu.

Kaynak: İHA