Iki Mahalleyi Birbirine Bagliyor, Uzunlugu Ile Dikkat Çekiyor

Tokat’ta iki mahalleyi birbirine baglayan 200 basamakli merdivenler, uzunlugu ile dikkat çekiyor.

Iki Mahalleyi Birbirine Bagliyor, Uzunlugu Ile Dikkat Çekiyor
Tokat kent merkezinde yaklasik 200 basamakli merdivenler iki mahalleyi birbirine bagliyor. Ali Pasa Mahallesi’ni Cemalettin Mahallesi’ne baglayan merdivenler, halk arasinda Kirkbadallar olarak biliniyor. Merdivenler, bir mahalleden digerine geçmek isteyen vatandaslara zorlu bir yolculuk sunuyor.

"Bu merdivenler iftara ulasan zorlu bir süreç"

Ramazan ayinda zorlu bir yolculuk oldugunu belirten mahalle sakinlerinden Hamdi Gülerçoban, "Merdivenler Ramazan ayinda çok yoruyor. Basamak sayisini bilmiyorum ama bence 300’e yakin basamagi vardir. Evimde yukarida bulunuyor, o yüzden bu merdivenler çok yoruyor. Oruç oldugumuzdan daha çok yoruyor ancak bir süre sonra alisiyorsun. Bu merdivenler iftara ulasan zorlu bir süreç diyebiliriz" dedi.



"4 veya 5 sefer dinlendikten sonra çikabiliyorum"

Merdivenleri çikmanin yorucu oldugunu belirten Necati Agca, "Merdivenler çok yoruyor, çikarken dinlenmek için oturuyorum, durup dinleniyorum. 4 veya 5 sefer dinlendikten sonra çikabiliyorum. Mahalle için kisa yol oldugu için tercih ediyoruz. Bence buranin basamaklarini sayarsak 500 basamak çikar“ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA