Kars Emniyeti Sehit Yakinlari, Gazi Ve Depremzede Ailelerle Iftarda Bulustu

Kars’ta Polis Haftasi ve Türk Polis Teskilatinin kurulusunun 178. kurulus yildönümü nedeniyle iftar programi düzenlendi.

Kars Emniyeti Sehit Yakinlari, Gazi Ve Depremzede Ailelerle Iftarda Bulustu
Il Emniyet Müdür Yavuz Sagdiç ve esi Ebru Sagdiç, Kars Polis Evi’nde düzenlenen iftar programinda sehit ve gazi aileleri ile 6 Subat depreminden etkilenerek Kars’a gelen vatandaslari kapida karsiladi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve dualarin ardindan okunan ezanla iftarlar açildi. Sehit ve gazi aileleri ile depremzede ailelerin tek tek sorunlarini dinleyen Il Emniyet Müdür Yavuz Sagdiç, “Türk Polis Teskilatimizin kurulusunun 178. yil dönümü münasebetiyle aziz sehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve deprem bölgesinden gelen ailelerimizin onuruna düzenledigimiz iftar programina hepiniz hos geldiniz. Türk Polis Teskilatimiz, 10 Nisan 1845’den bugüne 178 yildir gücünü kanunlardan alarak, hukukun üstünlügünü ve insan haklarina saygiyi her kosulda gözeterek ülkemizin huzurunu ve güvenligini tesis etmeyi, kamu düzenini saglamayi, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle devletimizin bölünmez bütünlügünü hedef alan tehdit ve tehlikelere karsi cani pahasina fedakârca mücadele etmeyi, zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin kendisine vazife edinmistir” dedi.

Sagdiç, “Bu ugurda gözlerini dahi kirpmadan ülkemizin her karis topragina kanlarini akitarak tarihe adlarini yazdiran sehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve sükranla aniyorum. Bu anlamli gecede aziz sehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin degerli aileleri ile deprem bölgesinden gelen ailelerimizle birlikteyiz. Öncelikle bizleri kirmayip programimiza gelen tüm ailelerimize tesekkür ediyorum. Sizlere devlet ve millet olarak sonsuz minnet ve sükran borçluyuz. Her kosulda yaninizda oldugumuzu hiçbir zaman unutmayin, sizlerle bir araya gelmek bizim için her zaman onurdur, sereftir. 6 Subat günü Kahramanmaras merkezli meydana gelen deprem felaketi hepimizi derin bir üzüntüye bogmustur. Bu iftar programi vesilesi ile bir kez daha ülkemize geçmis olsun dileklerimi iletiyor, Devletimizin tüm imkan ve kabiliyetleri ile depremzede vatandaslarimizin yaralarini sarmak için her zaman yanlarinda oldugumuzun bilinmesini isterim. Böyle bir felaketin ve acinin ülkemizde ve dünyada bir daha yasanmamasini temenni ediyor, depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet yakinlarina bassagligi ve sabir, yarali olanlara acil sifalar diliyorum” diye konustu.

Iftar sonrasi Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç ve esi Ebru Sagdiç, iftar programina katilan ailelerle sohbet etti. Ailelerin sorun ve istekleri dinlendi. Program daha sonra sona erdi.
Kaynak: İHA