Hakkari'de Ögrenciler 17-20 Nisan'daki Ikinci Ara Tatiline Girdi

Hakkari’de; okul öncesi, temel egitim ve ortaögretim kurumlarindaki yaklasik 92 bin ögrenci ve 4 bin 600 ögretmen, 17-20 Nisan’daki ikinci ara tatiline girdi.

Hakkari'de Ögrenciler 17-20 Nisan'daki Ikinci Ara Tatiline Girdi
Sehit Erol Olçok Ilkokulu-Ortaokulu ve Özel Egitim Anaokulu’ndaki ögrenci ve ögretmenlerle bir araya gelen Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Milli Egitim Bakanligi’nin takvimine göre bu yil, okullarda ikinci ara tatilin, 17-20 Nisan’da uygulanacagini ve 21 Nisan’daki Ramazan Bayrami tatiliyle birlestirildigini söyledi.

Müdür Gür, "Ögrencilerimiz, ikinci dönemin ara tatili öncesi son derslerine bugün girdiler. Ara tatil, takvimde yer aldigi sekliyle 17 Nisan Pazartesi günü baslayacak, Ramazan Bayrami arifesi olan 20 Nisan Persembe günü öglen sona erecekti; ancak 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayrami resmi tatiliyle birlestirilince 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren ögrencilerimiz, okullarda egitim ögretime devam edecek. 16 Haziran 2023’te ise 2022-2023 egitim-ögretim yili sona erecek, ögretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayilacak. Hakkari’ye geldigi ilk günden itibaren tam bir egitim sevdalisi olan Vali Idris Akbiyik’in riyasetinde hamdolsun ildeki tüm kamu kurum ve kuruluslari ile koordineli olarak yürütülen isbirligi ve devletin sagladigi kaynaklarin etkin ve verimli bir sekilde kullanilmasi neticesinde, egitimde, kaliteli sonuçlarla karsilasiyoruz. Bundan önce oldugu gibi bundan sonra da akademik basari, okuma becerileri, sosyal kültürel etkinlikler, uluslararasi projeler ve degerler egitimi gibi ögrencilerin bütünsel gelisimleri gibi alanlarda, tüm egitim camiamiz ve tüm paydaslarimizla birlikte vatandaslarimizin beklentilerini karsilamak için durmadan çalisacagiz” dedi.

Anne ve babalara bir önerisinin oldugunu ifade eden Müdür Gür, “Bu kisa molada, anne babalara önerim, çocuklarinin önce iyi olan yanlarini vurgulamalari, daha iyisini yapacagina inaniyorum gibi motive edici ve olumlu yaklasimlar sergilemeleri. Yasanan olaylara olumlu bakma, iyimser olma ve kitap okuma gibi olumlu vasiflari da etkin kilarak çocuklara iyi bir rol model olarak onlari desteklemeliler. Insallah verilen bu kisa ara, çocuklarimiz için ellerinden kitaplarini düsürmeyecekleri bir tatil olur ve sevgili ögrencilerimiz bu dönemi en iyi sekilde degerlendirir. Bu vesileyle ögretmen ve ögrencilerimize, aileleriyle birlikte geçirecekleri huzurlu bir tatil ve bayram diliyor, baslattigimiz bu egitim seferberligine katki sunan ve emek veren basta egitim ailemiz olmak üzere, tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA