Büyükçekmeceli Kadinlar Için 'Edirne Ramazan Gezisi' Düzenlendi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan bu yil 38’ncisi düzenlenen “Edirne Ramazan Gezisi” çerçevesinde binlerce Büyükçekmeceli kadin Edirne’ye geldi.

Büyükçekmeceli Kadinlar Için 'Edirne Ramazan Gezisi' Düzenlendi
Tarihi ve kültürel varliklari ile Türkiye’nin nadiri kentlerinden olan Serhat Sehri Edirne bir kez daha Büyükçekmeceli kadinlari agirladi. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün katilimiyla gerçeklesen “Edirne Ramazan Gezisi” sehitlik, ibadethaneler ve müze ziyaretleri yapildi.

Gezide konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi ile Edirne’nin kardes sehir oldugunu belirterek, “Büyükçekmece Belediyesi ile Edirne kardes sehir ikisinin de has köprüleri var. Köprüler insanlari birlestirir ama esas bizim turumuz kültür turudur. 40 yildir beri en az bin 500 ile 3 bin arasi sadece kadinlarimiz ile Edirne’yi gezeriz tarihi ve dogal alanlari anlatiriz, kendileri gezerler sehitliklerde dualar edilir. Aksamüzeri Selimiye bakimda oldugu için artik orada yapamayacagiz, Eski Camide ibadetlerini yaparlar. Tabi iftardan sonra alisverislerini de yaparlar. Edirne’ye büyük bir döviz birakirlar. Edirne’ye ait ürünler ile giyim kusam alirlar. Sadece korona virüs zamaninda az kisi geldik ama bu gün daha kalabalik geldik” dedi.

Baskan Akgün, vatandaslarin Ramazan Bayramini çocuklarin ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutladi.
Kaynak: İHA