Baskan Kara, Depremde Hayatini Kaybeden Personellerin Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi

Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara, deprem afetinde yasamini yitiren personellerin aileleri ve yakinlariyla bir araya geldi.

Baskan Kara, Depremde Hayatini Kaybeden Personellerin Aileleriyle Iftarda Bir Araya Geldi
Osmaniye Belediyesi, 6 Subat’ta yasanan yikici depremde hayatlarini kaybeden belediye personellerinin yakinlari için iftar programi düzenledi.

Baskan Kara, ailelerle yakindan ilgilenerek acilarini paylasti.

Uzun süren ve yikici etkisi olan bir afetin yasandigini dile getiren Belediye Baskani Kadir Kara, “103 saniyelik süreç içerisinde neticelendi ama yüreklerimizde neticelenmedi, durmadi. Hepimiz depremin sokunu ve depremde kaybettigimiz canlarimizin, yavrularimizin, evlatlarimizin, mesai arkadaslarimizin acisini yüregimizde tasiyoruz. Bu süreç, bütün içtenligim ve samimiyetimle söylüyorum kolay atlatilacak bir hadise degil. Belediye Baskani olarak o 103 saniyelik bölümü kafamda dondurdum. Çünkü görev yapmak zorundayim. Çünkü ben bu sehre karsi sorumluyum. Halkin ve milletin seçtigi, bu sehri yönetmek üzere görev verdigi bir görevliyim. Depremden 5 dakika sonra sokaktaydim. Insanlara yardim etmeye çalistim. Tüm ekiplerimizi seferber ettik. Daha sonra sehrimize gelen timleri, ekipleri yönlendirdik. Sehirde kurtarma faaliyetlerini baslattik. Elhamdülillah Islam’la sereflenmis insanlariz. Bu kadar agir bir yükü kaldirabilmek gerçekten kolay degil. Ancak Allah’a olan inancimiz ve imanimiz bu yükü kaldirmamizda yardimci oluyor. Bu depremde belediye elinden gelen bütün imkanlari ortaya koymaya çalisti. Arkadaslarimi, çalisanlarimi cani gönülden tebrik ediyorum. Hakikaten can siper hane çalistilar, gayret gösterdiler" dedi.



"Sehitlerimizi gönlümüzde, yüregimizde yasatacagiz”

Konusmasini sürdüren Baskan Kara, "Beraber mesai yaptigimiz, birlikte ayni ortami paylastigimiz, beraber Osmaniye’ye hizmet ettigimiz mesai arkadaslarimizi kaybettik. Hiçbir zaman için unutulmayacak derin acisini belediye sehitleri olarak gönlümüzde, yüregimizde, belediyemizde yasatacagiz. Hiçbir zaman unutmayacagiz. Bugün bu iftar sofrasinda bir araya gelerek dertleselim, yüregimizi açalim, acimizi paylasalim istedik. Belediye sehitleri olarak kabul ettigimiz kardeslerimizi mutlaka belediye yapisi içerisinde yasatacagiz. Belediye, Osmaniye’ye gönlünü veren bir belediye. Bu kardeslerimizde onun en büyük ispatlari. Hayatlarini ortaya koydular. Hayatlariyla bu mücadelenin bir parçasi oldular. Hayatini kaybeden bütün belediyeci kardeslerimi ve yakinlarini kaybeden kardeslerimin acilarini bütün kalbimle paylasiyorum. En içten duygularimla taziyelerimi sunuyorum. Yüreklerimiz yaniyor, acilarimiz var. Benimle paylasmak isteyeceginiz duygulariniz olacaktir, dertlesmek isteyeceksinizdir. Kapim sizlere sonuna kadar açiktir. Bu duygularla hayatlarini kaybeden belediye personellerimi gerekse belediye personellerimin yakinlarini rahmetle minnetle aniyorum. Iftar soframiza tesrifleriniz için hepinize cani gönülden tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA