Zafer Partisi Genel Baskani Özdag Açiklamasi 'PKK Ile Müzakere Için Mi IYI Parti'yi Kurmustuk'

Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, altili masayi elestirerek, “Millet Ittifaki seçimleri kazanirsa ve Kiliçdaroglu cumhurbaskani olursa Içisleri Bakanligini IYI Parti istiyormus. Idris Naim Sahin’i Içisleri Bakani atamayi mi düsünüyorsunuz Meral Hanim? Tekrar ediyorum, Idris Naim Sahin Ordu 1. sira adayiniz, eski Içisleri Bakani’ni IYI Parti’nin Içisleri Bakani olarak Kemal Kiliçdaroglu’nun yönetimine mi yollayacaksiniz?” dedi.

Zafer Partisi Genel Baskani Özdag Açiklamasi 'PKK Ile Müzakere Için Mi IYI Parti'yi Kurmustuk'
Ata Ittifakinin ortagi Zafer Partisi Genel Baskani Prof. Dr. Ümit Özdag, Adalet Partisi Genel Baskani Vecdet Öz ile seçim çalismalarinda bulunmak için Edirne’ye geldi. Edirne’de Saraçlar ve Çilingirler Caddesi’nde esnafla sohbet eden Özdag, daha sonra tahmis meydaninda açiklamalarda bulundu.

Trakya ziyareti çerçevesinde Edirne’de olduklarini ifade eden Ümit Özdag, “Simdi buradan kamuoyuna sormak istiyorum ve kamuoyu önünde insallah Meral Aksener de cevaplandirir bu sorumu. Duydugumuza göre eger Millet Ittifaki seçimleri kazanirsa ve Kiliçdaroglu cumhurbaskani olursa Içisleri Bakanligini IYI Parti istiyormus. Idris Naim Sahin’i Içisleri Bakani atamayi mi düsünüyorsunuz Meral Hanim? Tekrar ediyorum, Idris Naim Sahin Ordu 1. sira adayiniz, eski Içisleri Bakani’ni IYI Parti’nin Içisleri Bakani olarak Kemal Kiliçdaroglu’nun yönetimine mi yollayacaksiniz? Eger bunu düsünüyorsaniz size hatirlatayim. Meclis tutanaklarina ve FETÖ komisyonu raporlarina geçmis bir husustur ki, FETÖ örgütlenmesi Içisleri Bakanligi ve Emniyet Genel Müdürlügünde bütün kaymakamlari ve bütün ilçe emniyet müdürlerini kapsayacak sekilde Idris Naim Sahin’in Içisleri Bakanligi sirasinda yayilmisti. Evet buradan yine bütün IYI Parti’ye gönül vermis Türk milliyetçilerine de sesleniyorum, degerli arkadaslar, Idris Naim Sahin’i tekrar Içisleri Bakani yapmak için mi IYI Parti’yi kurmustuk zamaninda sizlerle? Veya Istanbul’da 2’nci sira Andimizdan rahatsizlik duydugunu utanmadan söyleyen Ensarioglu’nu aday göstermek için mi IYI Parti’yi kurmustuk” dedi.

Aksener ve Kiliçdaroglu’nu elestiren Ümit Özdag, “PKK ile müzakere için mi IYI Parti’yi kurmustuk? Sizler IYI Parti’ye onun için mi oy veriyorsunuz? Ayni seyi Cumhuriyet Halk Partisi seçmenine sormak istiyorum. Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Mustafa Balbay yargilandi ve hapiste yillarca tutuldu, yine Cumhuriyet Halk Partisi’nden daha sonra milletvekili olan Tuncay Özkan yargilandi, içeride tutuldu. Onlari içeri atan, içeride tutan Adalet Bakani su anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adayi” diye konustu.

Kaynak: İHA