2 Aylik Hamileyken Kocasi Tarafindan Öldürülen Rabia Yilmaz Cinayetinde DNA Raporu Açiklandi

Isparta’da iki aylik hamile esi Rabia Yilmaz’i tabanca ile öldüren, kayinvalidesi Ayfer Aydinli’yi yaraladigi iddiasiyla tutuklu yargilanan Ayhan Yilmaz cinayetinde üçüncü durusma görüldü. Sanigin daha önce bebegin baskasindan oldugu yönünde iddialari üzerine yapilan DNA testi, Adli Tip Kurumundan gelen raporla açiklandi. Davada bebegin babasi sanik Ayhan Yilmaz çikarken, durusma ileri bir tarihe ertelendi.

2 Aylik Hamileyken Kocasi Tarafindan Öldürülen Rabia Yilmaz Cinayetinde DNA Raporu Açiklandi


Hakkinda ’tasarlayarak esini öldürme’, ’kasten öldürmeye tesebbüs’, ’konut dokunulmazligini ihlal’ ve ’atesli silah tasima kanuna muhalefet’ suçlarindan agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasi istemiyle dava açilan Ayhan Yilmaz, Isparta 1. Agir Ceza Mahkemesinde üçüncü kez hakim karsisina çikti. Durusmaya sanik Ayhan Yilmaz SEGBIS sistemi ile katilirken, Rabia Yilmaz’in annesi Ayfer Aydinli ve taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

DNA sonuçlandi bebegin babasi yüzde 99 sanik çikti

Ilk durusmada sanik Ayhan Yilmaz, kayinvalidesinin kendisine ’Sen erkek degilsin, senin çocugun olmaz’ diyerek bebegin kendisinden olmadigini iddia etmesi üzerine kendini kaybettigini ve cinayeti bu yüzden isledigini savunmustu. Ayni durusmada maktulün annesi Ayfer Aydinli da, iddialari kabul etmeyip böyle bir söyleminin olmadigini beyan etmisti. Sanigin beyanlarini degerlendiren mahkeme heyeti, olay aninda hamile olan Rabia Yilmaz’in bebeginin, Ayhan Yilmaz’dan olup olmadiginin tespiti için DNA testi yapilmasini talep etmisti. Bunun üzerine Adli Tip Kurumundan gelen rapor mahkeme baskani tarafindan açiklandi. Gelen ATK raporuna göre bebegin babasi yüzde 99 sanik Ayhan Yilmaz çikti.

Mahkeme baskani tarafindan dosya mütalaasinin verilmesi için Cumhuriyet Bassavciligina gönderildi. Iddia makami esas hakkindaki mütalaasini hazirlamak için süre istedi ve durusma ileri bir tarihe ertelendi.

Olayin geçmisi

Olay, 21 Haziran 2022 tarihinde yasandi. Esi Rabia Yilmaz (27) ile görüsmek için Hizirbey Mahallesi 111. Cadde üzerindeki evlerine giden Ayhan Yilmaz (42), aile fertleriyle tartistiktan sonra yanindaki tabancayla evin içinde rastgele ates açti. Rabia Yilmaz ve annesi Ayfer Aydinli vücutlarina isabet eden mermilerle yaralanirken, Ayhan Yilmaz olay yerinden kaçti. Aile yakinlarinin yardim istemesi üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yapilan incelemede, 2 aylik hamile oldugu ögrenilen Rabia Yilmaz’in yasamini yitirdigi belirlendi. Hafif sekilde yaralanan anne Ayfer Aydinli’ya ise saglik ekipleri müdahale etti.
Kaynak: İHA