Siirt Il Koordinasyon Kurulunda Kentteki Yatirimlar Degerlendirildi

Siirt 2. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Vali ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu baskanliginda yapildi.

Siirt Il Koordinasyon Kurulunda Kentteki Yatirimlar Degerlendirildi
Üçer aylik dönemler halinde gerçeklestirilen, kamu kurum-kuruluslarinca yürütülen ve planlanan yatirimlarin degerlendirildigi, 2023 yili 2. Dönem Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Siirt Valiligi Konferans Salonunda gerçeklestirilen toplantiya, kaymakamlar, belediye baskanlari, yatirimci kuruluslarinin bölge müdürleri ile bazi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve kurum amirleri katildi.

Vali Osman Hacibektasoglu baskanliginda gerçeklestirilen toplantida; kent genelinde yürütülen yatirimlar ele alinarak, 2023 yili içinde yapilacak yatirimlar ve projeler ile ilgili genel bir degerlendirme yapildi. Vali Hacibektasoglu, toplantinin açilisinda yaptigi degerlendirmede; Siirt’e tahsis edilen ödeneklerin hizli, etkin ve rasyonel bir sekilde kullanilmasi gerektigini ifade etti.

Kurum ve kuruluslarin mevsim sartlarinin düzeldigi bu aylarda çalismalarin hizlandirilmasi gerektigini kaydeden Vali Hacibektasoglu, “Ilimiz genelinde 2023 Nisan ayi itibariyle 180 proje üzerinde çalismalar yapilmistir. Söz konusu projelere ayrilan ödenek miktari 2 milyar 692 milyon 671 bin TL olup, 611 milyon 857 bin TL harcama yapilmistir. Projelerin dönem nakdi gerçeklesmeleri yüzde 23 olmustur. 180 projeden 10’u tamamlanmis, 113’ü devam etmekte, 32’si ihale asamasinda ve 25 projeye de çesitli nedenlerden dolayi henüz baslanamamistir. 2023 yili yatirimlarinin ilimiz için hayirlara vesile olmasini diliyorum” dedi.

Daha sonra yatirimci kurulus müdürlerine tek tek söz veren Vali Hacibektasogliu, koordinasyonu gerektiren hususlarin not alinmasini istedi. Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, yatirimci kurumlarin çalismalari ve projeleri hakkinda yaptiklari sunumlar ile sona erdi.
Kaynak: İHA