50 Yasindaki Hastanin Burnundan 8 Santimetrelik Kitle Alindi

Yozgat Sehir Hastanesine nefes almada güçlük çektigi sikayetiyle gelen bir hastanin burnundan ameliyatla 8 santimetre boyunda kitle çikarildi.

50 Yasindaki Hastanin Burnundan 8 Santimetrelik Kitle Alindi
Yozgat Sehir Hastanesi Kulak Burun Bogaz (KBB) poliklinigine nefes almada zorluk sikayetiyle basvuran 50 yasinda erkek hastanin yapilan tetkiklerinde burnunda 8 santimetre boyunda kitle tespit edildi.

Göz ve beyin duvarina dayanan 8 santimetre büyüklügündeki kitle KBB Uzmani Op. Dr. Mustafa Rehan tarafindan yaklasik 5 saat süren ameliyatla alindi. Tedavisi tamamlanan hasta taburcu edildi. Ameliyatin yaklasik 5 saat sürdügünü söyleyen Op. Dr. Rehan, “50 yasinda erkek hastamiz, burun tikanikligi sikayetiyle geldi. Muayenesinde bu tikanikligin sebebinin bir burun eti veya kemik egriligi degil de kitle olabileceginden süphelendik. Hemen bir tomografi ve MR çektirdik. Hastamizin ameliyati kitlenin bulundugu yer ve boyutundan dolayi sikintiliydi. Kitle 8 santimetre boyutundaydi. Yeri ise kafa tabani ve göz kemiklerinin birlestigi yere yapisikti. Ameliyatimiz gayet basarili geçti. Kitlenin hepsini yüzünde herhangi bir kesik olusturmadan burun içerisinden tek parça olarak çikardik. Hastamiz taburcu oldu.” dedi.

Kaynak: İHA