Edirne'de Kadinlarin El Emegi Ürünler Büyük Begeni Aldi

Trakya Üniversitesinin destekleriyle kadinlar büyük bir özveriyle yaptiklari el emegi ürünlerini sergileme firsati buldu.

Edirne'de Kadinlarin El Emegi Ürünler Büyük Begeni Aldi
Kadin kooperatiflerinin ihtiyaçlarinin belirlenmesi, kapasitelerinin gelistirilmesi ve ürettikleri ürünlerin pazarlanmasi noktasinda daha güçlü olmalarini isteyen Trakya Üniversitesi, üreten kadinlari alaninda uzman isletmeciler ile bulusturdu. Trakya Üniversitesi ev sahipliginde düzenlenen organizasyonda kadin kooperatifleri ve üyeleri bir araya geldi. Kadin istihdamina yönelik konular ile Türkiye’de kooperatiflerin gelecegi ve kadin girisimcilere sundugu firsatlarin, faaliyetlerini sürdüren kadin kooperatiflerinin yani sira çok sayida kadin girisimci katildi.

Edirne ile ilçelerinde kadin üreticileri ve girisimcileri, Balkan Kongre Merkezinde bir araya getiren organizasyona, 17 kadin kooperatifi katilarak stant açti. Kadinlar, açilan stantlarda el emegi ürünlerini sergiledi. Topluma ilham veren öncü kadinlar ve kadin girisimciler, kendi el emegi ürünlerini stantlara gelen ziyaretçilere ve katilimcilara tanitti. Stantlarda yöresel lezzetlerden el isi ürünlere, hediyelik esya ve takilara kadar pek çok ürün yer aldi. Kadinlarin el emeklerini ekonomik degere dönüstüren girisimci kadinlarin kurduklari kooperatiflerin bir araya geldigi etkinlikte, kadin emeginin ve kadin dayanismasinin güzel örnekleri görüldü.

Kadin kooperatif üyeleri tarafindan hazirlanan ürünler, katilimcilardan da büyük begeni topladi.

Etkinlige gelen katilimcilarin yogun ilgi gördügü stantlari ziyaret eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Edirne Il Göç Idaresi Müdürü Musa Asilioglu, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardimcisi, Kültür ve Spor Daire Baskani Burak Isçimen, kadinlar ile sohbet ederek üretilen ürünleri inceledi.

"Biz üretimini sagliyoruz"

Edirne’de ciddi bir kadin kooperatifi havuzu olustuguna dikkat çeken Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, "Bugün Trakya Üniversitesinde çok degerli misafirlerimiz var. Istanbul’dan ve Antalya’dan otel isletmecileri buradalar. Edirne’de de Üniversitemiz ve Valiligimiz tarafindan verilen desteklerle ciddi bir kadin kooperatifi havuzu olusturdu. Biz Üniversitemizde bu kadin kooperatifleri için talep olusturacak isletmecileri bir araya getirmis bulunuyoruz. Insallah güzel sonuçlar olacaktir. Biz üretimini sagliyoruz, pazarlamasini da yapabilirsek hem yasar hem de kadin kooperatifleri büyüyerek artar diye düsünüyoruz. Esim de kadin kooperatifleri konusunda özelikle destek saglayarak katki sagliyor. Ayrica çok kiymetli misafirlerimize de destekleri için tesekkür ediyoruz" dedi.



"Global pazara açmak aslinda elimizde"

Trakya Üniversitesinde 17 kooperatifin bir araya geldigini ve güzel bir organizasyonda bir araya geldiklerini ifade eden Hülya Meral, gastronomiye özgü katma degerli çok güzel ürünler üretildigini belirterek, "Burada kadinlarimizla ve ürettikleri ürünlerle tanistik. Onlarin neler yaptigini dinledik. El sanatlariyla ilgili yine çok kiymetli eserler ortaya çikariyorlar. Bu ürünleri hem Türkiye pazarina hem de global pazara açmak aslinda ellimizde. Bizler de ellimizden geldigince nasil, ne tür bir katki saglayabiliriz diye burada bulunduk. Çok güzel bir gün geçirdik" seklinde konustu.



"Türkiye’ye ve dünyaya açilmak istiyoruz"

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde kadin girisimcilerden Günay Erdinç, "Biz 7 arkadas birlikte usta ögreticiler olarak kursiyerlerimizle kooperatif çatisi altinda toplayarak satisa basladik. Su anda Uzunköprü Kadin Kooperatifi Baskani olarak el sanatlari ürünlerimizi yaparak, gelen taleple kooperatif çatisi altinda satiyoruz. Biz artik Edirne disina çikip ürünlerimizi tanitmak istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA