Malatya'da 14 Bin 227 Kisiye Saglik Taramasi Hizmeti

Kahramanmaras merkezli depremlerde ciddi yikimin yasandigi Malatya’da saglik ekipleri tarafindan saglik taramasi hizmeti verilmeye baslandi. Tüm saglik taramalari yapilan vatandaslarin teshise göre ilaçlari da ücretsiz karsilaniyor.

Malatya'da 14 Bin 227 Kisiye Saglik Taramasi Hizmeti


Kahramanmaras merkezli depremlerin vurdugu Malatya’da bir taraftan yeni yasam alanlari olusturulurken, diger taraftan ise depremzede vatandaslarin yaralari sariliyor. Malatya kent merkezi ile Yesilyurt, Battalgazi, Dogansehir ve Akçadag ilçelerinde saglik ekipleri tarafindan saglik taramasi hizmeti verilmeye baslandi. Tüm saglik taramalari yapilan vatandaslarin teshise göre ilaçlari da ücretsiz karsilaniyor. Asrin felaketi sonrasi özellikle saglik hizmetlerine ulasmakta güçlük geçen kirsal mahallelerdeki vatandaslari ziyaret eden Il Saglik Il Müdürlügü ekipleri depremzedelerin tüm saglik taramalarini yaparak teshise göre ilaçlarini da hemen teslim ediyor.

“14 bin 227 kisinin saglik taramasi yapildi”

Ekiplerin yürüttügü çalismalar hakkinda bilgi veren Il Saglik Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Erhan Berk, “Müdürlügümüze bagli 100 kisilik saglik taramasi ekibi depremin ilk gününden itibaren Yesilyurt, Battalgazi, Dogansehir ve Akçadag ilçelerinde toplam 570 mahalleye giderek 14 bin 227 kisiye saglik taramasi gerçeklestirdi. Depremlerden etkilenen ilçelerde ve mahallelerde yapilan saglik taramalarinin, muayeneden tedavi için gerekli ilaçlarin sunulmasina kadar pek çok hizmeti kapsiyor.” diye konustu
Kaynak: İHA