Güroymak'ta Üretilen Seyyar Dus Ve Tuvaletler Deprem Bölgelerine Gönderildi

Bitlis’in Güroymak ilçesinde üretilen seyyar dus ve tuvaletler, ihtiyaç duyulan deprem bölgelerine gönderildi.

Güroymak'ta Üretilen Seyyar Dus Ve Tuvaletler Deprem Bölgelerine Gönderildi
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan baslatilan yardim kampanyalari Bitlis’te de devam ediyor. Güroymak’taki ögretmen ve ögrenciler tarafindan deprem bölgesinde kullanilmak üzere seyyar dus ve tuvaletlerin imalatlari devam ediyor. Daha önce bölgeye gönderilen 96 adetten sonra bölgede halen ihtiyaç duyulan dus yerleri ve seyyar tuvaletlerden 26 adet daha imal eden Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, üretimlerine devam edeceklerini belirttiler.

Konu ile ilgili olarak konusan Bitlis Milli Egitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Ögretmen ve ögrencilerimiz depremin ardindan üretimlerini sürdürüyor. Bölgeye bugüne kadar 9 kamyon yasam ve gida malzemesi gönderdik. Yine bölgenin en büyük ihtiyaçlarindan biri olan dus ve tuvaletlerin üretimini sürdürüyoruz. Geçtigimiz günlerde bölgeye 96 adet göndermistik. Son olarak 26 adet daha göndererek, toplamda 122 adet dus yeri ve tuvaleti bölgeye ulastirdik. Emegi geçen tüm ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Korkmaz, bölgeye yardimlarin devam ettigini de ifade ederek, “Okullarimizda sürdürülen çalismalarin yani sira Milli Egitim Müdürlügü olarak bugüne kadar 9 kamyon kuru gida ve giyim malzemesi gönderdik. Ayrica battaniye, çocuklar için oyuncak, iç çamasiri ve hijyen setleri gönderdik. Yine okullarimizin kendi aralarinda topladiklari maddi yardimlari da yetkililer eliyle bölgeye gönderdi. Tüm velilerimize de buradan duyarliliklari için tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA