Emekliye Ayrilan 37 Yillik Ögretmene Dogum Gününde Duygu Dolu Veda

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Sosyal Bilgiler ögretmeni Selçuk Yasar Karatekin, meslek hayatinin 37. yilinda emekliye ayrildi. Dogum gününde emekli olan Karatekin’e, okul idaresi ve ögrencilerince bir veda programi düzenlendi. Hazirlanan veda programinda ise duygu dolu anlar yasandi, ögrenciler gözyaslarini tutamadi.

Emekliye Ayrilan 37 Yillik Ögretmene Dogum Gününde Duygu Dolu Veda
65 yasindaki emektar ögretmen Selçuk Yasar Karatekin, meslek hayatinin son gününde, son dersini vermek üzere 10 yildir görev yaptigi Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna her seyden habersizce gitti. Teneffüs arasinda ögretmenler odasinda vakit geçiren Karatekin’e ögretmenler ve ögrenciler dogum gününde sürpriz hazirlayarak, Karatekin’e unutamayacagi bir gün yasattilar.

Ögrenciler, okulun giris kapisindan ögretmenler odasina kadar uzun kuyruklar olusturarak, Karatekin’in ögretmenler odasindan çikisini beklemeye basladilar. Son dersi için ögretmenler odasindan ayrilarak sinifa geçen Karatekin’i ögrenciler kapida isliklarla, alkislarla karsiladilar. ’Seni seviyoruz Selçuk Hocam’, ’Ögretmen üreten, yetistirendir’, yazili pankartlarla 37 yillik ögretmene sevgisini gösteren ögrenciler, hep bir agizdan ’Selçuk Hocam’ slogani attilar. Duygu dolu anlarin yasandigi vedalasmada Türkçe Ögretmeni Özlem Eren, ’Ziller Çalacak’ siirini okudu, bazi ögrenciler duygulanarak gözyasi döktüler. Okul müdürü Celil Daglar ise Karatekin’e çiçek takdim ederek, hizmetlerinden ötürü tesekkürlerini iletti.

Okulun merdivenlerini inerek ögrencileri selamlayan Karatekin için okul idaresince Karatekin’in yer aldigi fotograflarla bir pano hazirlandi, üzerine de ’Eserinin üstünde imzasi bulunmayan yegâne sanatkar ögretmendir’ yazili afisler asildi. Panoyu inceledikten sonra okul bahçesine geçen Karatekin, gördügü manzara karsisinda saskinligini gizleyemedi. Uzun kuyruklar olusturan ögrencileri selamlayarak aralarindan geçen Karatekin’e ögrenciler hediyeler verdiler. Hediyeleri kabul eden Karatekin, ögrencilerini çok sevdigini söyleyerek, "37 yil hizmetten sonra bugün emekli oluyorum. Bütün meslektaslarima böyle bir emeklilik, böyle bir gün Allah nasip etsin. Hepsine hayirli ömürler diliyorum, tesekkür ediyorum" dedi.

Ögrencilerden böylesi bir sürprizi beklemedigini ve gördügü manzara karsisinda mutlu oldugunu belirten Karatekin, "Hiç beklemiyordum böyle bir sürprizle karsilasmayi, mutlu oldum, duygulandim. Ögrencilerimden derslerine iyi çalismalarini istiyorum. Hepsinin gelecekte basarili yerlere gelmelerini istiyorum, ögrencilerimi çok seviyorum" diyerek konustu.

Okul müdürü Celil Daglar, meslek hayatinin en hüzünlü gününü yasadigini ifade ederek, "Bugün meslek hayatimin en hüzünlü günü. Selçuk ögretmenimiz 37 yillik ögretmenlik hayatinda bugün emekliye ayrildi. Kendisi yas haddinden dolayi bugün emekli oldu. Üzüntülüyüz, onun adina sevinçliyiz. Uzun yillarca devletimize, milletimize hizmet etti. Geride çok güzel hatiralar birakti, kendisinden çok memnunduk. Ögretmenler odamizin olmazsa olmaziydi, ögretmenler odamizin Bayburt deyimiyle agabeyiydi. Kendisine bundan sonraki yasaminda saglik, huzur, mutluluk diliyoruz. Allah bahtini, yolunu açik etsin" seklinde konustu.

Genç Matematik ögretmeni Yesim Sögüt, tecrübeli ögretmen Karatekin’le çalismis olmaktan dolayi mutluluk duydugunu bildirerek, "Selçuk hocamin okuldan gidisine çok üzüldük ama onun gibi bir tecrübeyle çalismak bizim için çok büyük bir gururdu. Selçuk hocam centilmenligin, bir erkegin beyefendi olusunun adeta temsiliydi. Onunla çalismaktan çok mutluydum. Yolu bahti açik olsun, insallah emekliligi de güzel geçer" dedi.

Ögretmenini çok sevdigini söyleyen Birgül Tulug isimli ögrenci, "Selçuk hocayi çok seviyoruz, gittigi için çok üzülüyoruz. Insallah bizi hiçbir zaman unutmaz" ifadelerini kullandi.

Bununla birlikte Bayburt Milli Egitim Müdürlügü hizmetlerinden ötürü tecrübeli egitimci Selçuk Yasar Karatekin için Bayburt Ögretmenevinde aksam 19.00’da veda yemegi düzenleyecek.
Kaynak: İHA