Bursaspor Ile Amedspor Arasinda Oynanan Karsilasmada Yesil Pankarti Açilmasina Suç Duyurusu

Bursaspor ile Amedspor arasinda 5 Mart 2023’te oynanan karsilasmada Yesil kod adli Mahmut Yildirim’in fotografinin bulundugu pankart açilmasina suç duyurusunda bulunuldu.

Bursaspor Ile Amedspor Arasinda Oynanan Karsilasmada Yesil Pankarti Açilmasina Suç Duyurusu
1992 yilinda Yesil kod adli Mahmut Yildirim tarafindan kaçirilarak öldürülen Ayten Öztürk’ün babasi Hidir Öztürk, avukati Cihan Söylemez vasitasiyla Tunceli Cumhuriyet Bassavciligina yaptigi suç duyurusunda maçta Yesil pankarti açip slogan atanlarin suçu ve suçluyu övme, halki kin ve düsmanliga tahrikten cezalandirilmasi istedi. Suç duyurusuna iliskin açiklama yapan avukat Cihan Söylemez, Yesil kod adli Mahmut Yildirim için çikarilan yakalama kararlarina ragmen herhangi bir sonuç elde edilemedigini söyledi.

Kamuoyunda Yesil kod adli Mahmut Yildirim’in belli odaklar tarafindan korundugu yönünde algi olustugunu savunan Söylemez, “Zira 5 Mart 2023 tarihinde Bursa stadyumunda Yesil’in pankartinin açilmasi ve lehine sloganlar atilmasi bu isin örgütlü bir eylem oldugunu gösteriyor. Ayni zamanda belli güç odaklari tarafindan da korunduguna dair güçlü emareler sunuyor. 5 Mart 2023’de Bursa stadyumunda cereyan eden olaylarda Yesil pankarti açanlar hakkinda müvekkilim Hidir Öztürk, Tunceli Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurunda bulundu. Suçu ve suçluyu övme ayni zamanda atilan sloganlarla da halki kin ve düsmanliga tahrik suçu islenmistir” dedi.

Yesil kod adli Mahmut Yildirim’in isledigi suçlar nedeniyle zamanasiminin da söz konusu oldugunu vurgulayan Söylemez, “Yesil kod isimli Mahmut Yildirim lehine zamanasiminin dolmamasi için onun hakkinda ayrica suç duyurusunda bulunduk. Sürecin takipçisi olacagiz” diye konustu.

Stadyumdaki olaylari televizyondan izleyince kizinin öldürüldügü günlere döndügünü ve esiyle birlikte agladiklarini söyleyen Hidir Öztürk ise “Devlete, savcilara çagrim bu derdimize derman olsunlar. Adalet ve hukuk ariyorum. Adaletin, hukukun bizim için de korunmasi lazim” ifadelerini kullandi.

Ayten Öztürk, 27 Temmuz 1992 tarihinde Tunceli’nin Mazgirt Ilçesi Akpazar Beldesi’nde çalistigi fabrikadan çikarken Yesil kod adli Mahmut Yildirim tarafindan kaçirilmis, Diyarbakir’da gördügü iskenceler sonucu hayatini kaybetmisti.

Naasi, 8 Agustos 1992 tarihinde Elazig Asri Mezarliginda bulunan Ayten Öztürk cinayetinin faili Mahmut Yildirim hakkinda yakalama kararlari çikarilmisti.
Kaynak: İHA