Van Gençlik Ve Spor Il Müdürlügü Personeli Deprem Bölgesinde Yaralari Sariyor

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü personeli, Kahramanmaras merkezli ve 11 ilde yikima sebep olan depremlerin yasandigi illerde yaralarin sarilmasi için çalismalarini sürdürüyor.

Van Gençlik Ve Spor Il Müdürlügü Personeli Deprem Bölgesinde Yaralari Sariyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü harekete geçti. Depremin oldugu günden bu yana deprem bölgesine her hafta bir kafile olmak üzere toplamda 6 kafile ile 250 personel görevlendiren Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü; Malatya, Kahramanmaras ve Adiyaman illerinde yemek, ulasim hizmetleri ile birlikte çocuklarla ilgilenerek moral bulmalarini saglamaya devam ediyor.

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, ayrica "yurdumuz evinizdir" sloganiyla kapilarini açtigi yurtlarda Kahramanmaras, Gaziantep, Adiyaman ve Malatya’dan gelen toplam 918 depremzedeyi de misafir ediyor.

Van Gençlik ve Spor Il Müdürü Arif Özsoy, deprem felaketinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina ise bassagligi dileginde bulunarak, “Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü olarak elimizden gelen ne varsa canla basla çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Gençlik lideri ve uzmanlarimizin oldugu bir grup çalisma arkadaslarimiz Malatya ilimizdeki arama kurtarma çalismalarinda yer alirken, bir grup arkadasimiz ise yemekhane ve ulasim hizmetlerini sagliyor. Müdürlügümüzce Malatya’da kurulan etkinlik çadirimizda görev alan gençlik liderlerimiz, çocuklarimiza yönelik düzenledikleri birçok farkli oyun ve etkinliklerle onlarin güzel bir gün geçirmelerini sagliyorlar. Etkinlik çadirimizda görev alan psikososyal çalismacilarimiz da her yas grubu için hazirladiklari çalisma programlari ile çocuklarimiza psikososyal destek hizmeti sunmaya devam ediyor. Müdürlügümüz bünyesinde vatandaslarimizin da büyük bir duyarlilik göstererek yolladiklari yardim malzemelerini Tusba Gençlik Merkezimizde toplayarak Malatya ve Adiyaman illerimizdeki depremzedelerimize bizzat götürerek teslim ettik” dedi.

Kaynak: İHA