Isparta'da Egitim Gören Depremzede Çocuklara Drama Etkinlikleriyle Yasadiklari Travmalar Unutturuluyor

Isparta’da egitim gören depremzede çocuklara ögle arasinda yapilan bir saatlik drama eglencesiyle yasadiklari travmalar unutturuluyor.

Isparta'da Egitim Gören Depremzede Çocuklara Drama Etkinlikleriyle Yasadiklari Travmalar Unutturuluyor
6 Subatta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Isparta’ya yerleserek Sehit Ferhat Çiftçi Ilkokulunda egitim gören yaklasik 80 depremzede ögrenci için drama etkinlikleri düzenleniyor. Haftanin bes günü gerçeklestirilen bir saatlik eglencede depremzede çocuklar gönüllerince eglenerek yasadiklari travmadan uzaklasiyor. Sehit Ferhat Çiftçi Ilkokulu drama ögretmeni Rifat Gürbüz okulda yillardir düzenli olarak drama etkinlikleri yaptiklarini belirterek; “Bu sene ne yazik ki yasadigimiz bu deprem felaketi yüzünden çocuklarimizin rehabilite edilebilmesi için her gün ögle arasi okulumuza gelen depremzede ögrencilerimizle birlikte onlari psikolojik olarak okula ve yasadiklari yeni kentlere uyum saglayabilsinler diye oyunlarla terapi etmeye çalisiyoruz. Çünkü bir çocuk için en iyi kendini bulma, terapi olma, psikolojisini tamir etme yolu oyundur. Çocuklarin vazgeçilmezidir oyun. Bizde her gün yemeklerini yedikten sonra çocuklar 12.30 ve 13.30 arasi burada baska kentlerden deprem nedeniyle gelen örtülü travma yasamis çocuklarimizi burada oyun içinde eglendirerek böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik ve suanda da bunu gönüllü olarak götürmekteyiz” dedi.

“Çocuklar bölgede unutulmuslardi”

Gürbüz, depremzede çocuklarin yasadiklari bölgede unutulduklarini vurgulayarak; “Çocuklar ilk geldikleri zaman içe kapaniklardi öz güvenleri yoktu. Bir de yasanan bölgede unutulmuslardi. Çünkü büyükleri büyük bir korku, telasla bir seyler yapmaya çalisirken arada kalmislardi. O yüzden birçok çocuk konusma ve sorunlarini anlatma ihtiyaçlarini karsilamiyorlardi. Oyun yoluyla çocuklar kendilerini ifade etme yolunu bulduklari için, burada bir gün sonra çocuklarda büyük bir degisim oldugunu görebiliyoruz. Burada kendilerini çok iyi hissediyorlar. Sinifa ilk geldiklerinde girmekte zorlanan çocuklar simdi her yemekten sonra bu bulusmayi bekliyorlar. Severek gelip burada eglenerek onlarin umutlarini tedavi ediyoruz. Yasadiklari travmayi en hafif sekilde atlatmalari için el birligi ile bu etkinlikleri yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA