Çeyizlik Esyalarin Satisindan Elde Edilen 15 Bin TL'lik Gelir, Depremzedelere Bagislandi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde sandiktan çikarttiklari çeyizlik esyalari yardim panayirinda satisa sunan ögretmenler, elde edilen 15 bin TL’lik geliri deprem bölgesine bagisladi.

Çeyizlik Esyalarin Satisindan Elde Edilen 15 Bin TL'lik Gelir, Depremzedelere Bagislandi
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerin ardindan asrin felaketinin yasandigi deprem bölgesine yardimlar sürüyor. Bu çerçevede Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü tarafindan depremzedeler için yardim panayiri düzenlendi.

Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Daday Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan “Egitimde Tek Yürek” programi çerçevesinde düzenlenen yardim panayirinda sandiktan çikartilan çeyizlik esyalar basta olmak üzere evlerde yapilan tatli, kurabiye, kek gibi yiyeceklerde satisa sunuldu.

11 ilde büyük bir yikima neden olan deprem felaketinden etkilenen vatandaslar için Daday Anadolu Imam Hatip Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan Daday ilçesinde organize edilen yardim panayirinda 15 bin TL, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ahmet Sirin, Daday Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Dilek Çelikci, 5. sinif ögrencileri Meryem Çiftçi ve Furkan Demirkan tarafindan AFAD’a verilmek üzere Kaymakam Aysegül Yildirim’a sunuldu.

Çeyizlik esyalarin satisindan elde edilen 15 bin liralik gelir, AFAD’a ulastirilmak üzere Daday Kaymakami Aysegül Yildirim tarafindan teslim alindi.

Ziyarette Kaymakam Yildirim, ögrencilere anlamli yardim panayirini düzenledikleri için tesekkür ederek, onlara Dadayli Yazar Halil Serdar Biyikli’nin roman kitabindan hediye etti.

“Yardimlarimiz devam edecek”

Konuyla ilgili açiklama yapan Daday Kaymakami Aysegül Yildirim, ilçede yardimlarin devam edecegini belirterek, “Ögrencilerimizle velilerimizle el ele vererek böyle bir yardim panayiri düzenledik. Yaklasik 15 bin TL gibi bir miktar. Ilçede genis çapli yardim çalismalarimiz devam edecek. Bundan sonrasi için de bu tarz etkinler olacak. Genelde maaslar ayin 15’inden sonra aliniyor özellikle 15’i sonrasinda yardimlar yapmayi planliyoruz. 2 ay sonra da 3 ay sonra da yardimlarimiz devam edecek. Birlik olarak, el birligi ile destek verip bu isin altindan birlikte kalkacagiz” dedi.

Kaynak: İHA