Çekerek Belediye Baskani Çakir, Ilçeden Geçen Diri Fay Hatlarina Dikkat Çekti

Çekerek Belediye Baskani Eyüp Çakir, asrin felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardindan ülke olarak yüzyilin en aci felaketlerinden birini yasadiklarini söyleyerek, ilçeden geçen diri fay hatlarinin bulunduguna dikkat çekti.

Çekerek Belediye Baskani Çakir, Ilçeden Geçen Diri Fay Hatlarina Dikkat Çekti
Ülkenin deprem bölgesi olduguna deginen Çekerek Belediye Baskani Eyüp Çakir, "Rabbim bir daha bu aziz millete böylesi büyük acilar yasatmasin. Bu büyük felaketten dolayi herkes kendini de bir kez daha çek etmis oldu. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlügü fay hatti haritasina göre, Çekerek ilçesi olarak ülkemizdeki en aktif faylardan biri olan Kuzey Anadolu Fay Hatti’na 100 kilometre civari mesafede ve yine 40 kilometrede orta ölçekte ve yakinlarinda da küçük ölçekli diri faylarin oldugu açikça görülmektedir" dedi.

Ilçe merkezinde dayaniksiz yapi olarak tespit edilen bir cami ve iki okulun yikimini gerçeklestirdiklerini de belirten Çakir, "Ilçemizde depreme dayaniksiz yapi olarak tespiti yapilan, kisa süre önce yikimi tamamlanan Tevhid Camii ve 2 adet ilkögretim okulunda Cumhurbaskani Yardimcimiz Fuat Oktay Beyefendi’nin öngörüsü ile izlenen stratejinin ne kadar dogru olduguna hep birlikte sahitlik etmis olduk. Ilçemizde Rabbim muhafaza 5-6 siddetinde meydana gelebilecek bir depremde vatandaslarimizin ve ögrencilerimizin herhangi bir musibete maruz kalmamasi için bu tür dayanaksiz yapilarin yikiminin ne kadar makul bir is oldugunu tekrar görmüs olduk. Meclis kürsüsünde isin içerigini bilmeden her türlü kentsel dönüsüme karsi olduklari gibi, ilçemizde de depreme dayaniksiz yapilarin yikilmasina da gereksiz elestiri yapan kisilerin sirf muhalefet etmek için yapilanlarin nasil bir sonuç doguracagini hesap bile edemedikleri de açikça görülmüstür" seklinde konustu.



"Eser ve hizmet siyasetini hayata geçirmeye devam etmek üzere emin adimlarla yürüyoruz"

Çekerek’te muhtemel bir depremin sonuçlarini en aza indirmek için çalismalarini sürdürdüklerini söyleyen Çakir, "Yeni Türkiye Yüzyili vizyonuyla Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan Beyefendinin liderliginde, Cumhurbaskani Yardimcimiz Fuat Oktay Beyefendinin himayelerinde ilçemize kalici eserler kazandirmak, partimizin misyonuna uygun olarak eser ve hizmet siyasetini hayata geçirmeye devam etmek üzere emin adimlarla yürüyoruz. 6 Subat tarihinde meydana gelen asrin felaketi sonucu ilçemizde de muhtemel bir depremde meydana gelebilecek olumsuz sonuçlari en aza indirmek için çalisiyoruz. Plan notlarimizda ve imar planimizda gerekli olan güncellemeleri yapmak üzere konuyu imar komisyonumuza havale ettik. Çekerek Belediyesi olarak vatandaslarimizin can ve mal güvenligini saglamak üzere gerekli olan her türlü yaptirimi hayata geçirmek için belediye meclis üyelerimizle beraber pek çok konuda ortak kararlar alarak mutabik kaldik" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA