Bozüyüklü Gençler Bilecik'in Tarihi Mekanlarini Gezdi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Ilçe Müftülügü tarafindan "Diyanet Gönüllü Gençlik" üyelerine Bilecik’in tarihi ve kültürel mekanlari tanitildi.

Bozüyüklü Gençler Bilecik'in Tarihi Mekanlarini Gezdi
Bozüyük Müftüsü Muammer Ölmez koordinesindeki gezi programina, vaizler, imam hatipler, Kur’an kursu ögreticileri ve Diyanet Gönüllü Gençlik üyeleri katildi.

Seyh Edebali Türbesi ve Orhangazi Camii ziyaretleriyle baslayan gezi, diger tarihi ve kültürel mekanlarin ziyaretiyle devam etti.

Gençlerin gezi programina istirak eden Ilçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Gençlerimizin tarihi köklerini ve kodlarini bilmeli ve ecdadi ile barisik olmalidir. Seyh Edabali ve tüm mana büyüklerinin vasiyetlerine kulak vermelidir. Dini ve tarihi büyüklerimizin izinden giderek emaneti yeni kusaklara emanet bilinci ile teslim etmeliyiz. Ortaokul, lise, Üniversite kiz ve erkek ögrencilerden olusan gencimize Diyanet Gönüllü Gençlik kapsaminda gezi, kitap analizi, kamp, adabi muaseret, hadis atölyesi, elektronik ve robotik kodlama, filmlerde islamofobiye karsi bilinçlendirme çalismalari icra edildi. Gezi olarak Bursa’dan sonra Bilecik’te Seyh Edabali, Sögüt’te Dursun Fakih, Kuyulu Mescidi, Ertugrulgazi’yi ziyaret ettik. Bozüyük’te Intikamtepe sehitligi ziyaret edilerek tüm aziz sehitlerimize ve depremde hayatini kaybedenler için dua edildi" dedi.

Kaynak: İHA