Ordu'da Birlikte Yasadigi Kadini Öldüren Katil Zanlisina Müebbet

Ordu’da birlikte yasadigi 22 yasindaki Eda Evli isimli kadini yaka karti ipi ile bogarak ölmesine neden olan cinayet zanlisi, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Ordu'da Birlikte Yasadigi Kadini Öldüren Katil Zanlisina Müebbet
Olay, 24 Mart tarihinde Altinordu ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sinan Simsek (36) dogum günü gecesi kiz arkadasi Eda Evli (22) ile yasadigi evde bulustu. Iddiaya göre, alkol alan çiftin bir süre sonra arasinda sabaha karsi tartisma çikti. Tartismanin büyümesi ile çikan kavgada Sinan Sismek yaka kartinin ipi ile kadini bogarak hayatini kaybetmesine neden oldu. Cinayet zanlisi, polis ekipleri tarafindan yakalanarak adli mercilerce tutuklandi.

Cinayet zanlisi bugün (7 Mart 2023) Ordu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde karar durusmasinda hakim karsisinda çikti. Durusmada, öldürmeye niyetinin olmadigini ve pisman oldugunu savunan cinayet zanlisi Sinan Simsek, önceki beyanlarini yineledi.

Mahkeme heyeti Sinan Simsek’in haksiz tahrike iliskin beyanlarina itibar etmezken, cinayet zanlisi tahrik ve takdiri indirim uygulanmaksizin ‘kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA