Kendileri Küçük Yürekleri Büyük Ögrenciler Harçliklarini Depremzedelerle Bölüstü

Sehitler Ortaokulu ögrencileri, ailelerinden aldiklari harçliklari harcamayip depremzedeler için ögretmenleri gözetiminde topladilar.

Kendileri Küçük Yürekleri Büyük Ögrenciler Harçliklarini Depremzedelerle Bölüstü
Yüreklerini ortaya koyan ortaokul ögrencilerinin harçliklariyla kisa sürede 26 bin 310 lira toplandi. Ögrencilere destek olan okul yönetimi ise ailelere zarflar göndererek, parayi zarfin içerisinde göndermelerini istedi. Depremzedelere destek olmak amaçli baslatilan yardim kampanyasi sonucunda ögrenci ve ögretmenlerin topladigi 26 bin 310 lira Bayburt Valiligi yardim hesabina yatirildi.

Gönüllü olarak harçliklarini depremzedelerle paylastiklarini belirten ögrenciler, maddi destegin yani sira deprem bölgesindeki insanlara dua ederek manevi destek sunduklarini söylediler. Kendileri küçük yürekleri büyük ögrencilerin düsünceli davranisi ise yürekleri isitti.

Depremin oldugu ilk günden beri aklinin ve kalbinin deprem bölgesinde oldugunu ifade eden Enes Aktürk isimli ögrenci, "Belki de bu yardim baska insanlarin kurtulmasina, onlarin da bir baska insani kurtarmasina yardimci olacak" diyerek zarfi para toplanan kutuya atti.

Bir diger ögrenci ise depremde hayatini kaybedenlere rahmet, yakinlarina bas sagligi dileyerek, "Ülkemizde yasanan büyük depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bas sagligi diliyorum. Ben de oradaki kardeslerimize, ablalarimiza, abilerimize yardimci olmak amaciyla bagis yapmak istiyorum" dedi.

Ellerinden geldigince maddi ve manevi olarak destek olduklarini söyleyen ögrenciler, "Allah herkesin yardimcisi olsun" diye konustular.

Okul müdürü Selçuk Çakmak, Sehitler Ortaokulu ailesi olarak depremin oldugu ilk günden itibaren deprem bölgesindeki vatandaslar için seferber olduklarini kaydederek, "Deprem bölgesine ögretmen arkadaslarimiz gittiler, kurtarma ekibi içerisinde yer aldilar. Çadir kentlerde kurulan AYT ve TYT kurslarinda görev almak üzere su an hala oraya giden ögretmenlerimiz var. Hatta su an 2-3 ögretmenimiz deprem bölgesine gitmek için sira bekliyorlar. Hem maddi hem manevi olarak bizler elimizden geldigince destek oluyoruz" ifadelerini kullandi.

Depremzede ögrencilerin kiyafet, kirtasiye, okul servisi ihtiyaçlarinin karsilanmasinin yani sira bir de nakdi yardim baslattiklarini söyleyen Çakmak, 26 bin 310 lira toplandigini ve Bayburt Valiliginin deprem hesabina yatirildigini sözlerine ekledi.

Okuldaki tüm ögrencilerin az çok demeden yardim kampanyasina destek sundugunu aktaran Çakmak, "Velililerimize duyuru yaparak, biraz kiyafet topladik. Okulumuza gelen yaklasik 10 depremzede ögrencimiz var. Bu ögrencilerimizin her türlü ihtiyacini giyim olsun, kirtasiye olsun karsiladik. Hatta servis ayarlayarak çocuklarimizin buraya gelmeleri noktasinda yardimci olmaya çalistik. Bununla birlikte yaptiklarimizi yeterli görmeyip bir de para toplayalim dedik ve bir kampanya baslattik. Velilerimizin oldugu sinif gruplarinda duyurumuzu yaptik ve ögrencilerimizle beraber ailelere zarflar gönderdik. Zarflarin üzerine yardimin niçin yapildigina, nereye yapilacagina dair notlar yazdik. Yaklasik 18 ortaokul subemiz ve 4 tane imam hatip subemiz var, toplamda 450 ögrencimiz var. Bu 450 ögrencimizin aileleri zarflara miktarlari yazarak gönderdiler. Bizler de paralari komisyon marifetiyle saydik ve Bayburt valiliginin deprem hesabina yatirdik" diye konustu.

Kaynak: İHA