BARUM Sanayi Kuruluslarina 'Yorumlu Teknik Analiz Raporu' Vermeye Basladi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Merkezi Arastirma Laboratuvari Uygulama ve Arastirma Merkezi (BARUM), talep eden sanayi kuruluslarina "Yorumlu Teknik Analiz Raporu" vermeye basladi.

BARUM Sanayi Kuruluslarina 'Yorumlu Teknik Analiz Raporu' Vermeye Basladi
BSEÜ BARUM, sanayi kuruluslarinin yasadigi sorunlarin basinda gelen Arastirma Gelistirme (AR-GE) ve Ürün Gelistirme (ÜR-GE) çalismalarina destek saglamak amaciyla BARUM’da yapilan analiz sonuçlarini bilimsel olarak yorumlayarak, firma talebi dogrultusunda teknik rapor seklinde paylasiyor. Bu hizmet ile gerek kentte gerekse ülkedeki sanayi kuruluslarina önemli bir hizmet veriliyor. Konuya iliskin açiklama yapan BSEÜ Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, BARUM’un çalismalari ve gelecek hedeflerini paylasti.

“Üniversite-sanayi is birliginin öncüsü”

Rektör Beydemir, BARUM’un bir yandan akademisyenlerin bilimsel çalismalarina destek oldugunu, diger yandan da çok genis bir yelpazede çesitli sanayi kuruluslarina hizmet verdigini belirtti.

Üniversite-sanayi is birliginde etkin rol oynayan BARUM için öncü tanimlamasi yapan Rektör Beydemir, “Merkezimiz hem üniversitemiz akademisyenlerine hem de diger üniversitelerin akademisyenlerine arastirma yapma imkani sagliyor. Öte yandan sanayi kuruluslarinin çalismalarina bilimsel nitelik kazandirmalarina yardimci oluyor. BARUM’da 2 gün gibi kisa bir sürede analiz ve teknik yorum raporlarini sanayicilerimize vermekteyiz. Rekabetçi piyasa kosullarinda sanayicimizin yaninda yer aliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ulusal ve uluslararasi fuarlarda BARUM’a büyük ilgi”

BARUM’un sanayicilerin ihtiyaçlarini belirlemek ve sektörün nabzini tutabilmek amaciyla çesitli faaliyetlere katildigini belirten Rektör Beydemir, “Merkezimiz, 2022 yilinda düzenlenen ve kimya esasli bir fuar olan TUKCHEM’e katilmistir. Avrupa’nin en büyük poliüretan ve reçine fuari olan PUTECH’e katilim saglayacaktir. Ulusal ve uluslararasi düzeyde çesitli konferanslar, kongreler ve fuarlar vasitasiyla sektörel gelismeleri yakindan takip ediyoruz. 2022 yilinin istatistik verilerine baktigimizda merkezimizde analiz yaptiran sanayi kuruluslarinda 3 buçuk kat artis görülmektedir. BARUM’da yapilan analiz sayilarinda ise 4 buçuk kat bir artistan söz edebiliriz. Bu verilerin her geçen gün katlanarak devam etmesi ve sanayimizin üretiminin bilimsel verilerle desteklenmesi için yogun emek vermekteyiz” dedi.



“Web Of Science verilerine dogrudan katki sunuyor”

Rektör Beydemir, “BARUM sadece sanayi isbirligiyle kalmiyor, üniversitemizin akademisyenlerine, bölge üniversitelerinin akademisyenlerine de bilimsel katkida bulunuyor. Üniversitemize baktigimiz zaman bunun katkisini nasil görebiliriz? Web Of Science verilerine baktigimizda dergilerde yayinlanan makale sayimiz 2019 yilinda 151 iken, 2022’ye geldigimizde 250’leri geçmistir. Bu da yüzde 63’lük bir yükselme anlamina gelmektedir. Atif sayilarimiza baktigimizda 2019 yilinda 800’lerdeyken atif sayimiz, bugüne geldigimizde 2 bin 600’lere yükselmis durumdadir. Bu da merkezimizin üniversitemize ve bölge sanayimize ne kadar katkilar verdigini zaten göstermektedir. BARUM bundan sonraki çalismalarina da ayni hizla devam edecektir. BSEÜ olarak laboratuvarimizi daima gelistiriyoruz ve daima farkli sanayi kuruluslari ile irtibat halindeyiz. Hem sanayi kuruluslarina hem de üniversitemize ve diger üniversitelere bilimsel katkida bulunmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA