Vali Yilmaz Açiklamasi 'Firtinada Çatisi Uçan Okulu Pazartesi Günü Tekrardan Egitim Ve Ögretime Açacagiz'

Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, saganak yagis ve firtinada çatisi uçan Cevdetiye Ilkokulu ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu. Vali Yilmaz, okulun en hizli sekilde yapimini saglayip, pazartesi günü egitim ögretime açilacagini ifade etti.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Firtinada Çatisi Uçan Okulu Pazartesi Günü Tekrardan Egitim Ve Ögretime Açacagiz'
Önceki gün merkeze bagli Cevdetiye beldesindeki 3 katli Cevdetiye Ilkokulu ve Ortaokulu’nun çatisi saatteki hizi 70 kilometreyi asan rüzgarda uçtu. Ögrenciler siniftayken avluya düsen çati, park halindeki iki otomobilde hasara yol açti. Derste olan ögrenciler, kontrollü sekilde disariya çikartilarak evlerine gönderildi. Vali Erdinç Yilmaz, çatisi uçmasi sonrasinda egitim ögretime geçici olarak ara verilen okulda incelemelerde bulundu. Okulda Vali Yilmaz, Il Milli Egitim Müdürü Aydin Albak’tan okul hakkinda bilgi aldi.

Incelemelerinin ardindan açiklama yapan Vali Yilmaz, “Çarsamba günü Osmaniye’de olaganüstü bir firtina vardi. Bu firtinada ortaokulumuzda zarar gördü ve maalesef çatisi atti. Insallah en hizli bir sekilde yapilmasini saglayip, pazartesi günü tekrardan egitim ve ögretime açacagiz” dedi.

Kaynak: İHA