Deprem, 74 Yasindaki Saadet Teyzenin Ögrenme Askina Engel Olmadi

4 yilda gittigi kurslarla 23 sertifika alan 74 yasindaki depremzede Saadet Nalci, depremden sonra geldigi Isparta’da sosyal yasamina kaldigi yerden devam ederek egitim almayi sürdürüyor.

Deprem, 74 Yasindaki Saadet Teyzenin Ögrenme Askina Engel Olmadi
6 Subat’ta meydana gelen depreme Kahramanmaras’ta yakalanan 74 yasindaki depremzede Saadet Nalci, yasamina Isparta’da devam ediyor. Memleketi Kahramanmaras’ta 4 yilda gittigi 23 kursu basariyla tamamlayarak sertifikalar alan Nalci, depremden sonra geldigi Isparta’da da el sanatlari ve baglama kursuna giderek sosyal yasamini sürdürüyor. Nalci, kurslarin yani sira bos zamanlarinda yazdigi siir ve yazilari sosyal medya hesaplarinda takipçileriyle paylasiyor. Depreme siir yazarken yakalandigini dile getiren Saadet Nalci, "Siir yaziyordum, sallanir gibi oldum, deprem olacak galiba dedim. Arkadaslarima anlatmak için not aldim, tarihi attim, 4’ü 17 geçiyordu. Akabinde hemen deprem basladi, siddetli bir depremdi. Gözlerimi kapattim, kaçmak hiç aklima gelmedi. Korkmadim, sadece Allah’a teslim olarak o an ölecegimi düsündüm ama aci çekecegimi asla düsünmedim. Bir süre sonra sallanti geçti ama bana bagiris sesleri, çocuk sesleri ve çok gürültü geliyordu. Birden durdu, ben de disari çiktim" dedi.



"25 tane sertifikam olacak"

Depremin besinci gününde Isparta’ya gelerek merkez KYK yurduna yerlestigini ve burada sosyal hayatina devam ettigini belirten 74 yasindaki Nalci, "Burada çok güzel karsilandik. Kahramanmaras’ta baglama, diksiyon, boyama, çini, bilgisayar ve bunun gibi aklima gelmeyen 20 tane kursa gittim. Bu 20 kurstan sonra yakin zamanda üç sertifika daha aldim. Su an Isparta’da baglama ve el sanatlari kursuna gidiyorum. Iki sertifika da Isparta’da alirsam 25 tane sertifikam olacak" diye belirtti.



"Kendimi tanimak için sosyal hayata atildim"

Yalniz yasamanin onu sosyal hayata yönlendirdigini söyleyen Nalci, "Ben evimde yalniz yasamayi daha çok seviyorum. Baktim evde yalniz yasanmaz, oturulmaz, kendime ‘En iyisi hadi yürü sosyal hayata, en güzeli o’ dedim. Kendimi tanimak için sosyal hayata atildim. Evde hiç durmam tiyatroya, konsere giderim, bütün etkinliklere giderim. Su an KYK yurdunda kaliyorum. Burada o kadar güzel hizmet veriyorlar ki bizim için sik sik etkinlikler yapiyorlar. Baglama kursu var, hemen geldim. Bu yasta kanaviçe isliyorum. Kahramanmaras’ta biraktigim sosyal hayata Isparta’da devam ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA