Çiftlikköy'de Sifir Atik Günü Fidanlar Dikilerek Kutlandi

Çiftlikköy Belediyesi tarafindan Uluslararasi Sifir Atik Günü etkinlikleri çerçevesinde fidan dikme etkinligi düzenlendi. Baskan Silpagar da programa katilarak çocuklarla fidan dikti.

Çiftlikköy'de Sifir Atik Günü Fidanlar Dikilerek Kutlandi
Sahil Mahallesi’nde Dere Sokak yürüyüs yolu ile Bag Sokak arasindaki alanda yapilan fidan dikimi etkinliginde en büyük çabayi minik ögrenciler gösterdi. Gazi Abdurrahman Ilkokulu’nun 140 ikinci sinif ögrencisi, minik elleriyle fidanlari birer birer yuvalarina yerlestirerek can sularini verdi. Toplam 25 adet fistik çami fidesi dikilirken, etkinlik sonrasinda Baskan Silpagar’la birlikte ‘sifir atik hatira fotografi’ çekilen minik ögrenciler, ellerinde tuttuklari dövizlerle ‘gelecek ekiyoruz’, ‘karbon ayak izimizi siliyoruz’ seklinde mesajlar verdi.

“Karbon ayak izimize dikkati çekiyoruz”

Çocuklarla fidan diken Baskan Silpagar da 30 mart tarihinin Türkiye’nin girisimleriyle Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda ‘Uluslararasi Sifir Atik Günü’ olarak ilan edildigini hatirlatarak, “Sifir Atik Hareketi ülkemizden baslayarak dünyaya yayilan bir uygulamadir. Bu yil birincisini kutladigimiz Sifir Atik Günü etkinligimizde, bireylerin gün içinde yaptigi faaliyetlerden dolayi atmosfere salinan karbondioksit miktarini gösteren karbon ayak izi verilerine dikkat çekiyoruz. Bu nedenle atmosferdeki karbondioksitin oksijene çevrilmesini saglayan ormanlar bizler için çok önemlidir. Fidan dikim etkinligimizle bizler de bugün karbon ayak izimizi silmeye katki saglayarak ilçemize yeni bir yesil alan kazandirmis olacagiz. Park ve Bahçeler Müdürlügümüz ve Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügümüzün ortaklasa gerçeklestirdigi bu etkinlikle agaçlandirmanin önemine ve iklim degisikligine olan farkindaliga da vurgu yapiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA