Yozgat'ta Taksiciler Zamdan Memnun

Yozgat Belediyesinin Mart ayi olagan meclis toplantisinda taksimetre ücretlerinin artirilmasina yönelik aldigi karar, taksicileri memnun etti.

Yozgat'ta Taksiciler Zamdan Memnun
Yozgat Belediyesi Mart ayi meclis toplantisi, Celal Köse baskanliginda gerçeklestirildi.

Yozgat Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskani Ilhami Bakici, toplantida soför esnafinin zor durumda oldugunu ve toplu ulasim ile taksi ücretlerine zam talebini meclise iletti. Toplu ulasim için istenen zam talebi oy çoklugu ile reddedilirken, taksimetre ücretleri artirildi. Meclis karari sonrasi taksimetre açilis ücreti 15 liradan 20 liraya, kilometre basi ise 10 liradan 15 liraya çikarildi. 1 saat bekleme süresinin de 60 liradan 90 liraya yükseltilmesi karari alindi.

Taksimetre ücretlerine yapilan zammin kendilerini memnun ettigini belirten Bozok Taksi Duragi Baskani Selahattin Yilmaz, "Belediye meclisinin aldigi karar gerçekten bizi mutlu etti. Önceki ücretler bizi tatmin etmiyordu, uzak mesafelere taksimetre fazla yazmiyordu. Sigorta vergimiz ciddi bir sekilde artti. Aracin muayene ücreti artti, taksimetre ayar ücreti artti. Bu zamlar bizim için iyi oldu. Belediye meclisimize tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA