Sahte Bassavcinin Agina Düsen Yasli Çift Dolandirilmaktan Son Anda Kurtarildi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde kendisini Cumhuriyet bassavcisi olarak tanitan sahis, telefon ile aradigi yasli çifti, ‘adiniz hirsizliga karisti’ diyerek hesabindaki paralari istedi. Telefon dolandiricilarina kanan yasli çift, hesaplarindaki 50 bin TL’yi çekmek isterken banka personeli ve polis ekiplerinin dikkati sayesinde dolandirilmaktan kurtarildi.

Sahte Bassavcinin Agina Düsen Yasli Çift Dolandirilmaktan Son Anda Kurtarildi
Kastamonu’nun Cide ilçesine bagli Sofular köyünde yasayan 79 yaslarindaki Leyla Taçkin ve esi Sadullah Taçkin dolandiricilar tarafindan telefonla arandi. Leyla Taçkin’a kendisini Cumhuriyet bassavcisi olarak tanitan sahis, yaklasik 3 saat süren konusmanin ardindan hem kendilerinin hem de çocuklarinin kisisel bilgilerinin verilmesi üzerine telefon dolandiricilarina inandi. ’Adiniz hirsizliga karisti’ diyerek kendilerini aga düsüren sahislarin talimatlari üzerine bankaya giden Leyla Taçkin, hesabindaki 50 bin TL’yi çekerek kendisine verilen hesaba yatirmak istedi. Durumu anlayan banka çalisanlari Leyla Taçkin’in hesabina bloke koyarak paranin çekilmesine izin verilmedi. Hesabindaki paranin çekilmesine izin verilmedigi gerekçesiyle Leyla Taçkin, banka personeline tepki gösterdi. Bunun üzerine banka personeli tarafindan polis ekipleri aranarak yardim istendi. Olay yerine gelen Cide Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, banka personeliyle birlikte yasli çifti dolandirildiklarina ikna etti. Daha sonra polis ekipleri, telefon dolandiricilarindan sikayetçi olmalari için yasli çifti polis merkezine götürdü.

“Namaz kilmama bile izin vermediler, ayni anda hem evi hem de cep telefonunu aradilar”

Ayni anda hem evi hem de cep telefonunun arandigini söyleyen Leyle Taçkin, sahislarin namaz kilmaya bile izin vermediklerini belirterek, “Telefonda kendisini Cumhuriyet Bassavcisi olarak tanitti. ’Biz sizi arastirdik. Marmara Üniversitesinde oglunuz profesör’ dediler. Oglumun, çocuklarimin adini, nerede çalistiklarini biliyorlardi. Çocuklarin dogum tarihlerine kadar biliyorlar. Bu suçun sicilinize islememesi için ne varsa hepsini bize söylediler, ’sizin adinizla 277 yere soygun yapilmis. Bu suçlar sizin sicilinize isleyecek, hesabinizdaki parayi buraya yatirin. Iki üç gün sonra buradan parayi çekip alabilirsiniz’ dediler. Ev telefonum ayri açik, cep telefonum ayri açik. Namaz kilmaya bile izin vermediler. Namazimin duasini bile yapamadim. Daha sonra biz de bankaya parayi çekmeye geldik. Sag olsun bankada parayi bize vermediler, dolandirildigimizi söylediler. Bizi uyardilar, sonra telefonda ben de esim de kizdi. Bize parayi bankadan vermediler. Evimizin adresine kadar her seyi biliyorlardi. Evimize kadar geleceklerdi” dedi.



Dolandiricilar, kendilerini Cumhuriyet bassavcisi olarak tanittilar

Saban saatlerinde telefon dolandiricilarinin kendisini aradigini kaydeden Leyla Taçkin, “Sabah beni aradilar. Sizin hesaplarinizdan, bankalardan her taraftan paralar çekilmis. Her senin hem de esinin telefonunuz, verileriniz, bilgileriniz hepsi bizim elimizde dediler. Ben de hayir böyle bir sey olamaz dedigimde, ’ben Cumhuriyet bassavcisiyim’ dedi.

Benimle 3 saat boyunca konustu, çocuklarimizin dogrum tarihlerine kadar her seyi söyledi.

Bize talimatlar vererek, ’gidin bankadan paranizi çekin, size verilen hesaba yatirin. Biz evinize gelip bankadan aldiginiz fisi sizden alacagiz Edirne’de Yakup Yildiz ismine hesabinizdaki parayi yatirin’ dediler” diye konustu.



Esi dolandirilmaya çalisilan Sadullah Taçkin ise, “Eve girdigimde benimle konusamadi. Esime kim onlar diyorum bana cevap veremiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA