(ÖZEL) Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi'ni Ziyaret Eden Ögrenciler Duygu Dolu Anlar Yasadi

Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca yürütülen proje çerçevesinde Türkiye turuna çikan "Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri", Bilecik’te üçüncü kez ziyaretçileriyle bulustu.

(ÖZEL) Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi'ni Ziyaret Eden Ögrenciler Duygu Dolu Anlar Yasadi
Çanakkale’ye henüz gidememis, sanli zafere ve mirasina taniklik edememis vatandaslar için hazirlanan ’’Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi’’ Bilecik Cumhuriyet Meydani’nda ziyaretçilere kapilarini açti. Çanakkale cephesinden günümüze kalan çesitli savas objelerinin sergilendigi ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulundugu Çanakkale Savaslari Mobil Müzesinde, Çanakkale ruhunu, tipki o gündeymis gibi yasayabilmelerini saglamak amaciyla projelendirilen ’’Mobil Tir’’i ziyaret eden ögrenciler duygu dolu anlar yasadi.

"Çanakkale savaslari bölgesini yerinde göremeyenler için geldik"

Çanakkale Savaslari Mobil Müze Görevlisi Enes Kayacik, IHA muhabirine verdigi bilgide, "Müzemizde Çanakkale savasindan kalma eserler ve belgeseller bulunmaktadir. Çanakkale savaslari bölgesini yerinde göremeyenler için geldik. Bu üçüncü turumuz. Bütün Türkiye’yi geziyoruz. Bugüne kadar 2 kere bütün Türkiye’yi gezdik. Bütün vatandaslarimizi bekleriz. Sabah 09.00 aksam 17.00 saatlerinde hizmet vermekteyiz" dedi.



"Buraya sahip çikmamiz gerekiyor, çünkü atalarimizdan kalan miraslar var"

Tiri ziyaret eden 7’nci sinifa ögrencisi Emine Bilice, "Sinif ögretmenlerimiz ve sinif arkadaslarimizla birlikte müze için geldik. Buraya sahip çikmamiz gerekiyor, çünkü atalarimizdan kalan miraslar var. Bizim burada duygularimiz çok farkli oldu. Ben buraya geldigim için mutlu oldum, çünkü böyle esyalari korumamiz gerekiyor" dedi.

Diger bir ögrenci Bugrahan Kütük ise, "Burasi çok güzel olmus. Cidden eski seyleri hatirlatiyor. Zorlu savaslar bize bunlari gösteriyorlar. Çok güzel bir yer olmus, bilgilendirici" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA