Meslek Liseli Gençler Günlük Ekmek Üretimine Devam Ediyor

Milli Egitim Bakanliginin ’81 Ilde 100 Ekmek Firini’ projesiyle Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kazandirilan firin atölyesi, depremin ardindan tasimali egitime yönelik ekmek üretimini sürdürüyor.

Meslek Liseli Gençler Günlük Ekmek Üretimine Devam Ediyor
Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda Bayburt Valiliginin himayesinde tüm imkanlarini seferber eden Il Milli Egitim Müdürlügü, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekmek atölyesinde depremzedeler için günlük 15 bin ekmek kapasitesiyle üretim yaparken üretilen ekmekler Bakanlik ve Valilik koordinesinde deprem bölgesine sevk edildi. Deprem yardim sürecinde 100 bin ekmek üretimiyle depremzedelere destek saglayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 20 Subat’tan itibaren tasimali egitim kapsamindaki ögrenciler ve kendi ögrencileri için günlük 4 bin ekmek üretiyor.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, “Büyük acilar ve kayiplar yasadigimiz bu dönemde millî birlik ve beraberlik ruhu içinde bu süreci atlatacagimiza inaniyorum. Yasanan elim afetten sonra depremden etkilenen bölgeye yapilan yardimlar için güzel yurdumun yurttaslarina ve egitim camiamiza bir kez daha sükranlarimi sunmak isterim. Bakanligimizin ve Valiligimizin koordinesinde biz de deprem bölgesi için mesai mefhumu gözetmeksizin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli basta olmak üzere tüm ekibimizle ve ögrencilerimizle birlikte depremzedeler için mücadele ettik. Ülkemizin bu zorlu süreçten çikmasi için el ele, gönül gönüle mücadelemizi sürdürmeliyiz" diyerek hayatini kaybeden vatandaslara bir kez daha Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diledi.
Kaynak: İHA