Hatay'da Enkazdan Çaldigi Polis Tabancasini Satmaya Çalisirken Yakalandi

Hatay’da yikilan binanin enkazindan çaldigi polise ait beylik tabancayi Karaman’da satmaya çalisirken yakalanan sahis tutuklandi.

Hatay'da Enkazdan Çaldigi Polis Tabancasini Satmaya Çalisirken Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, Bilal S., 4 arkadasiyla birlikte deprem bölgesi Hatay’a gitti. Edinilen bilgiye göre, Bilal S., burada polislerin yogun olarak yasadigi ve depremde yikilan 600 evler sitesinin enkazina girdi. Bilal S., enkazdan buldugu tabanca, kredi kartlari ile 2 adet laptop bilgisayari yanina alarak Karaman’a getirdi. Bilal S.’nin enkazdan çaldigi tabancayi 30 bin lira karsiliginda satmaya çalistigi yönünde duyum alan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Bürosu ekipleri çalisma baslatti. Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile Bilal S.’yi gözaltina alan ekipler, sahsin ikametinde arama yapti. Aramalarda, Beretta marka tabanca, tabancaya ait 2 adet sarjör ile deprem bölgesinden çalindigi degerlendirilen kredi kartlari ve 2 adet laptop ele geçirildi. Aramalarin devaminda ise 2 adet tüfek,1 adet kurusiki tabanca, 1 adet musta ile evin bodrumunda degisik tarihlerde çalindigi belirlenen 2 adet hizar motoru ve 2 adet çim biçme tirpani ele geçirildi.

Tabanca enkazdan yarali kurtulan polise ait çikti

Asayis Sube Müdürlügüne bagli Hirsizlik Bürosu ekipleri, Bilal S.’nin enkazdan çalarak satmaya çalistigi tabancanin kime ait oldugunu belirlemek için seri numarasindan sorguladi. Yapilan sorgulama sonucunda tabancanin enkazdan yarali olarak kurtulan ve halen Istanbul’da tedavisi devam eden Hatay kadrosunda görevli bir polis memuruna ait oldugunu tespit edildi.

Hirsizlik zanlisi tutuklandi

Polis, savcinin talimati ile Bilal S.’nin Hatay’a birlikte gittigi C.A., M.N.A., S.Ö. ve A.K. isimli kisileri de gözaltina aldi. Emniyetteki islemlerin tamamlanmasinin ardindan ‘Yagma’ sucundan adliyeye sevk edilen süphelilerden Bilal S. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, C.A ve M.N.A. adli kontrol sartiyla, S.Ö. ile A.K. de savciliktaki ifadelerinin ardindan serbest birakildi.

Öte yandan, tutuklanan Bilal S.’nin emniyette hirsizliktan 21 suç kaydinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA