Güzeldere Mendereslerinin Kar Güzelligi Hayran Birakiyor

Bitlis’in Tatvan ile Hizan ilçeleri yolu üzerinde bulunan Güzeldere menderesleri kar yagisi ile birlikte kartpostallik görüntüler olusturdu.

Güzeldere Mendereslerinin Kar Güzelligi Hayran Birakiyor
Bitlis’te geçtigimiz günlerde etkisini gösteren yogun kar yagisi sehri adeta beyaza bürüdü. Önemli kis turizm destinasyonlarindan olan Bitlis ve ilçeleri, etkili olan kar yagisinin ardindan beyaz örtüyle kaplanarak kartpostallik görüntüler olusturdu. Özellikle Tatvan-Hizan yolu üzerinde bulunan ve her mevsim ayri bir güzellik olusturan Güzeldere Vadisindeki menderesler, simdilerde etkisini arttiran kar yagisiyla birlikte kartpostallik manzaralar olusturuyor. Vadinin içerisinde bulunan ve geçtigimiz aylarda kar yagisinin olmamasindan dolayi kurakliktan etkilenerek su seviyesinde azalma görülen mendereslerde, son günlerde etkisini arttiran yogun kar yagisi ile birlikte su seviyesinde artis yasaniyor.

Yaz aylarinda etrafini saran sari çiçeklerle uzayip giden menderesler, kis aylarinda ise karli daglar arasinda dümdüz ovanin içinde kivrilip uzayarak muhtesem manzara olusturuyor. Bembeyaz kar örtüsünün arasindan süzülen menderes kivrimlarinin olusturdugu kis güzelligi ise havadan görüntülendi.

“Kar Güzeldere menderesine çok yakisti”

Her yil kar yagisi ile birlikte menderesleri görüntüledigini dile getiren Gamze Tunç, “Bitlis’te bu yil kar yagisi geç geldi ama çok güzel geldi. Biz de su an Güzeldere Vadisinde bulunan menderesleri fotograflamaya geldik. Her yil kar yagisi ile birlikte burada fotograf çekmeye geliyorum. Gerçekten çok güzel ve görülmeye deger bir yer. Kar Güzeldere mendereslerine çok yakisti. Bol bol menderes fotograflari çektik. Burada çektigimiz fotograflari sosyal medya hesaplarimizdan paylasip insanlarin begenisine sunacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA