Görele Belediyesi Hizmetlerinde Hiz Kesmiyor

Görele Belediye Baskani Tolga Erener, belediye baskanliginin ikinci döneminin 4. yilina günler kala bugüne kadar vaat ettigi hizmetleri tek tek yerine getirdigini söyledi.

Görele Belediyesi Hizmetlerinde Hiz Kesmiyor
Ilk günkü heyecaniyla “Halka Hizmet, Hakka Hizmet” düsturuyla çalismalarini sürdürdügünü ifade eden Belediye Baskani Tolga Erener, “Ilk göreve basladigim 2019’dan sonraki ikinci dönemimizde de ilk dönemde oldugu gibi hizmetlerimizde sinir tanimadan çalisiyoruz” dedi.



Ilçenin yüzde 55’ine dogalgaz baglandi

Görele halkina söz verdigi en önemli hizmetlerden birisi olan dogalgaz projesini de hayata geçirdiklerini anlatan Baskan Erener, “En büyük projelerimizden bir tanesi olan dogal gaz projesini hayata geçirdik. Su an itibariyle Görelemizin yüzde 55’i civarinda bir yere dogalgaz baglantimiz yapildi. Bu yilki devam edecek olan çalismalarla insallah 2023 sonunda yüzde 80’lik hedefimizi basarmak istiyoruz ki basaracagiz. 2023 ihalesi yapilincaya kadar dogalgazdan dolayi bozulmus olan kaldirim ve yollardaki parke ve yol beton asfalt çalismalarimiz da devam ediyor. Bunun haricinde halkimiza vermis oldugumuz müjdeli sözlerden bir tanesi olan kütüphanemizin insaati bitti iç dizayni da bitti, çok kisa bir süre içerisinde hizmete açilacak. Yine bunun haricinde halkimizin da mutlu olacagina inandigim yari olimpik yüzme havuzumuzun insaati bitirildi” diye konustu.



Istihdama yatirimlar artiyor

-Ilçeye ulasim ve altyapinin yani sira istihdam saglayacak yatirimlara agirlik verdiklerini kaydeden Baskan Ener, “Kumyali ve Yesiltepe mahallelerimiz arasina yaya köprüsü sözümüz vardi. DSI ile beraber ortaklasa yapmis oldugumuz projede hayata geçti. Köprünün ayaklari atildi su anda çelik profilleri de atildi ve bir buçuk ay sonra halkimiz Kumyali mahallesinden Yesiltepe mahallesine yürüyerek gelip gidecekler. Hem trafigi hem de sirkülasyonu son derece rayina oturtmus olacagiz. Bunlarin yani sira ilçe istihdamina önemli katki saglayacak olan bir tekstil fabrikasi projemiz var. DOKA ile baslatmis oldugumuz protokol geregince tekstil fabrikasi ihalemizi yaptik. Çanakçi yolu üzerinde belediye kademesinin yaninda 4 dönümlük alanda devam eden bina hizla yükseliyor. Yaklasik 4 ay sonra çalismaya baslayacak ve 300 insanimiza is imkani sunacak” seklinde konustu.



Tasocagi alani OSB alani oluyor

Çavuslu’da Kati Atik Bertaraf Tesisinin de bulundugu tasocagi alanina Giresun’un 4. Organize Sanayi Bölgesinin kurulacagi müjdesini de veren Baskan Erener, “Giresun 4. Organize Sanayi Bölgesi girisimlerimiz sonucu Çavuslu Beldemizin tasocagina kurulmasi ilgili bakanliktan onayladi. Simdi resmi prosedürleri yerine getirerek 2 yil içerisinde alt yapi çalismasini bitirip fabrikalari oraya getirebilmektir. Esasinda bu göçü tersine çevirecek önemli bir projemizdi. Nihayet bu hayalimizi de gerçeklestirmis oluyoruz” ifadelerini kullandi.

Ilçe halkimiz yeniden denizle bulusacak

Sahilde insanlari denizle bulusturacak bir destinasyon alani olusturduklarini da belirten Baskan Erener, açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Karadeniz Sahil Yolunun geçmesiyle ilçenin denizle baglantisinin kesilmisti. Insanlar oturduklari parktan denize Karadeniz Sahil Yolunun ardindan bakiyorlardi. Simdi deniz kenarinda bulunan 47 dönümlük dolgu alaninda destinasyon çalismalarimiz devam ediyor. Burayi Karadeniz sahilinden geçerken en güzel yeri haline getirecegiz. Proje içerisinde festival alanlari, kültürümüzü yasatici etkinlik alanlari, gözlem evi bunun haricinde insanimizin denizle bulusabilecekleri bir çay bahçeleri, gezinti alanlari yer alacak. Hedefimiz bu projeyi haziran ayina kadar tamamlayabilmektir.”
Kaynak: İHA