Depremde Evleri Yikilan Vatandaslar Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi 'Evler Patir Patir Döküldü'

Malatya’nin Yesilyurt ilçesinde, Kahramanmaras merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremde evleri yikilan vatandaslar, o anlari anlatti. Depremde yikilan bir apartmanda 6 kisinin hayatini kaybettigini belirten depremzede, ikinci depremde evlerin patir patir döküldügünü söyledi.

Depremde Evleri Yikilan Vatandaslar Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi 'Evler Patir Patir Döküldü'
Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler, Yesilyurt ilçe merkezinde büyük hasara neden oldu. Özellikle Yesilyurt’un tarihi ve turisttik bölgelerinin basinda gelen Gündüzbey Mahallesi’nde yapilarin yüzde 70’i hasar gördü.

Ikinci depremin Yesilyurt’ta büyük bir yikima neden oldugunu kaydeden Burhan Düzenli, "Ikinci depremde evin altinda olan dükkandaydik. Deprem bitti diye düsündük, ikinci deprem felaketti. Bina üstümüze üstümüze geldi. Sonra çevredeki yapilar yikildi. Gece meydana gelen depremden, gündüz meydana gelen deprem daha felaketti. Kanalin alt tarafi komple gitti. Üst tarafta birkaç saglam ev var, birçogu yikilacak. Gündüzbey komple yok olacak" dedi.

Depremlerde sadece bir apartmanda 6 kisinin hayatini kaybettigini aktaran Sinan Yavuz, "Birinci depremden sonra Gündüzbey’e geldik, komsularimizla görüstük. Inanilmaz bir kar yagmaya baslamisti. Evlerimizde boya çatlagi disinda bir sey yoktu. Ikinci depremde evler patir patir döküldü. Burada çöken 5 katli binanin altinda aracim kaldi, yolda kaldik, ayakkabim yok bir sey yok. Aracimi enkazi altindan çikarmaya geldigimde burada bir apartmanda 6 kisinin öldügünü söylediler. Yesilyurt, Gündüzbey Malatya’nin en güzel bölgelerinden. Ikinci deprem burada o kadar siddetli yasandi ki neredeyse evlerin yüzde 70’ine yakini zarar gördü, kullanilmaz durumda" diye konustu.

Kaynak: İHA