Alttan Isitmali Sistemle Sürücülerin Yüzü Güldü Kisin Kazalar Azaldi

Bayburt Belediyesinin hayata geçirmis oldugu kar-buz eritme sistemiyle, kisin sürücülerin zorluk yasadigi ve buzlanma nedeniyle sikça trafik kazalarina karistigi kisla rampasi alttan isitilarak kazalarin önüne geçildi.

Alttan Isitmali Sistemle Sürücülerin Yüzü Güldü Kisin Kazalar Azaldi
Trafik akisinin yogun bir sekilde yasandigi rampada sürücülerin yüzü güldü, trafik kazalari ise bir hayli azaldi. Sürücülerin, yayalarin siklikla kullandigi ve özellikle kis aylarinda vatandaslarin korkulu rüyasi haline gelen Kisla Çesmesi rampasinin altina dösenen sistem, 70 derece isi vererek, aninda kari eritiyor.

Bununla birlikte hava sicakliginin 3 dereceye kadar düsmesiyle birlikte otomatik olarak devreye giren sistem, buzlanma riskini de ortadan kaldiriyor. Uygulamadan memnun kalan sürücüler, kar yaginca Kisla Çesmesi rampasinda kar birikmedigini ve rampadan inerken korku yasamadiklarini belirterek, Bayburt Belediyesine tesekkür ettiler.

Trabzon’dan Bayburt’a gelen bir sürücü, Bayburt’ta soguk havanin etkisiyle buzlanmanin çokça yasandigini belirterek, "Bayburt’ta bu soguk havalarda alttan isitmali sistemin olmasi çok iyi, asiri derecede buzlanma oluyor. Araçlarin inis, çikislarinda bayagi zorlanma oluyordu ama simdi gayet iyi. Gerçekten iyi bir uygulama" ifadelerini kullandi.

Bayburtlu bir diger sürücü ise Kisla Çesmesi rampasinda isitma olmadigi zamanlarda zorluk yasadigini, alttan isitma sistemiyle araciyla rahatlikla yokusu indigini ifade ederek, "Sagli sollu isitmalidir bu yol, gayet yararli bir uygulama bizim için. Eskiden burada kalkmak zordu, simdi kalkabiliyoruz. Isitma gayet basarili, hastanenin orada da ayni sistem var güzel bir uygulama" dedi.

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Kisla Çesmesi rampasinda uygulanan alttan isitma sisteminin önemine deginerek, Bayburt Belediyesi olarak bir ilke imza atmanin mutlulugu içerisinde olduklarini belirtti.

Sistemden bahseden Baskan Pekmezci, ilerleyen süreçte Bayburt’un baska bölgelerinde de ayni uygulamayi hayata geçireceklerini söyleyerek, "Bayburt’ta yillar boyunca özelikle araçlarin kis sezonunda kayip, kaza yaptigi bir alani farkli bir vizyonla kisin buz tutan rampayi isitmak suretiyle sürücülerimizin rahat hareket edebilecegi bir sekle soktuk. Önce söz konusu alanda kazi çalismasi gerçeklestirildi, altina isitma materyalleri yerlestirildi, daha sonra üstü tekrar asfaltla kapatildi. Hava sicakligi 3 derecenin altina düstügü andan itibaren otomatik olarak isitma sistemi devreye giriyor ve oradaki buzlanmayi tamamen ortadan kaldiriyor. Bu sistem bizim için çok önemli bir hadiseydi. Bizler yillar boyunca özellikle sabahin erken saatlerinde hizmet sunan vatandaslarimizin kayarak civarda bulunan evlerin bahçelerine girdigi günleri çok gördük. Ama su an orada insanlar huzurlu bir sekilde hizmet vermeye çalisiyorlar. Biz de Bayburt Belediyesi olarak böyle bir ilki basarmanin mutlulugu içerisindeyiz. Insallah ilerleyen zaman dilimlerinde baska bölgelerde de ayni uygulamayi yapmak, hayata geçirmek istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA