Giresun-Ordu Havaalani'nin Balikçilari Magdur Eden Uygulamasina Tepki

Ordu-Giresun Havaalani’nda uygulamaya konulan güvenlik sahasi uygulamasi kiyi balikçilarini magdur ettigi ileri sürüldü.

Giresun-Ordu Havaalani'nin Balikçilari Magdur Eden Uygulamasina Tepki
Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hamdi Arslan, Ordu-Giresun Havaalani’nda 400 metre olan kiyi güvenlik koridorunun bin metrenin üzerine çikarildigini ileri sürerek sahilde bulunan hiçbir havaalaninda böyle bir uygulamanin olmadigini söyledi.

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hamdi Arslan yaptigi açiklamada, “Ülkemizde 12 metrenin altinda teknesi bulunan kiyi balikçisi yaklasik 17 bin civarindadir. Bunun 2 bini sadece Giresun ve Ordu illerindedir. Kiyi balikçilari genelde mezgit, barbun, istavrit özellikle palamut avciligi yapar. Ordu-Giresun Havaalani da kiyi balikçilarimizin avlak sahasiydi. Havaalani yapilip hizmete girmesinin ardindan alinan kararla 400 metre kiyi güvenlik sahasi olusturuldu. Balikçilarimizda hiçbir uyari isaretleri olmadigi için zaman zaman akintiya bu sahayi ihlal ettiklerinden dolayi para cezalarina maruz kaliyorlardi. Bunun üzerine yetkililerle görüserek belirlenen 400 metrelik yasak sahaya samandira birakilmasini talep ettik. Ancak geçtigimiz günlerde yasak sahayi belirlemek için birakilan samandiranin en az bin metrenin üzerinde bir alana birakildigini gördük. Bu durum Giresun ve Ordu arasindaki bütün ilçelerdeki kiyi balikçilarini daha da magdur edecektir. Bu uygulama Ordu, Gülyali, Giresun, Piraziz ve Bulancak’daki kiyi balikçilarinin magdur olmasi anlamina gelir. Bizim beklentimiz samadiralarin 400 metreye çekilmesidir. Nisan ayinin ortalarina dogru sularin isinmaya baslamasiyla balikçilarimiz barbun ve istavrit avina çikacaklardir. Bu magduriyetin gidrilmesi gerekir. Ayrica Trabzon Havaalani da sahilde ancak burada böyle bir uygulama yok. Simdi Rize’ye bir havaalani yapiliyor bakalim burada da bizdeki gibi bir uygulama olacak mi merak ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA