Rektör Gavgali, Üniversite-Sanayi Is Birligi Çerçevesinde Ziyaretlerde Bulundu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bir dizi ziyaret gerçeklestirdi.

Rektör Gavgali, Üniversite-Sanayi Is Birligi Çerçevesinde Ziyaretlerde Bulundu
Üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde gerçeklestirilen ziyarette Rektör Gavgali ilk olarak Ani Bisküvi Gida San. ve Tic. A.S’yi ziyaret etti. KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Kurum Koordinatörlügü bünyesinde görev alan akademisyenlerden olusan ekibin de yer aldigi ziyarette Rektör Gavgali, Ani Bisküvi Yönetim Kurulu Baskani Ali Kemal Boynukalin ile görüstü. Ayni zamanda Karaman Sanayicisi ve Isadamlari Dernegi (KARSIAD) Yönetim Kurulu Baskanligi ve OSB Yönetim Kurulu Baskanligi görevlerini de yürüten Ali Kemal Boynukalin ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, üniversite ile ortak projelerde yer almalarinin önemini dile getirdi.

Prof. Dr. Mehmet Gavgali daha sonra Nefamak Yönetim Kurulu Baskani Necmettin Duman’i ziyaret ederek fabrikada incelemelerde bulundu. Rektör Gavgali üretim ve Ar-Ge çalismalari hakkinda Necmettin Duman’dan bilgi alarak önümüzdeki dönemde yapilacak ortak çalismalarla ilgili fikir alisverisinde bulundu. Rektör Gavgali, Nefamak ziyaretinin ardindan Karaman Teknoloji Gelistirme Bölgesini (TEKNOPARK) ile Karaman Is Gelistirme Merkezi’ni (ISGEM) ziyaret etti. Ziyarette Rektör Gavgali’ya OSB Müdürü Yasin Ünüvar eslik ederek firma çalismalarina iliskin bilgiler verdi.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümünden 2022 yilinda birincilikle mezun olan Ömer Faruk Picak’in is yerini de ziyaret eden Rektör Gavgali, “Mezun olan ögrencilerimizi su an buralarda görmek bizler için son derece gurur verici. Ayni zamanda ’2209-B Üniversite Ögrencileri Sanayiye Yönelik Arastirma Projeleri Destekleme Programi’ proje yürütücüsü olan ögrencimiz Ömer Faruk Picak, üniversite-sanayi is birliginin en canli örnegidir. Bugün ziyaret ettigimiz tüm firmalar ile iletisim halinde kalarak neler yapabiliriz diye konustuk ve degerlendirmelerde bulunduk. Gelecek dönemde ortak projeler ile çok güzel çalismalara imza atacagiz.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA